Kütüphaneci amca 76’ncı kütüphaneyi oluşturdu

1204

Kütahya ve Türkiye’nin birçok yerinde kütüphane kuran ve kitap desteğinde bulunan emekli kütüphaneci Zeki Aktürk, Kütahya’daki bir özel okulda da yeni bir kütüphane oluşturdu.
Çocukların ‘Kütüphaneci Amca’sı Aktürk, Türkiye’nin çeşitli illerinden kendisine ulaştırılan kitapları yine Türkiye’nin çeşitli okullarındaki kütüphanelere ulaştırmaya devam ediyor.
Evinin bahçesinde oluşturduğu bölümde kendisine gelen kitapları düzenleyip gruplara ayıran Aktürk, düzenlemiş olduğu kitapları öğrencilerin seviyelerine uygun olanları da belirleyip kütüphanelere ulaştırıyor.
En son Kütahya’daki bir özel ilkokula kitap desteğinde bulunarak kütüphane oluşturan Zeki Aktürk, kitapları çocuklarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadı.
Yaşadığı duyguları sosyal medya hesabında paylaşan Aktürk, şunları kaydetti: “Bu günün adını mutluluk koyduk. 12 yıllık serüveni 76’ncı kütüphaneyi tamamlayarak güne bismillah dedik. Bu güzel yurdumuzun güzel insanlarının güzel çocuklarının her şeyin en güzeline layık diye düşünüyorum. Bugün ülkemin her köşesine kitap göndererek katkı sağlıyoruz. Amacımız belli, gelişen dünyaya ayak uydurmak için okuyan gençliğimiz olması şart. Kitap tutan bu güzel eller ileriki zamanlarda ülkemin kaderini elinde tutacaklar. Biz bunlara lokomotif olmalıyız ve bunlar bizim ardımızdan emin adımlarla gelecekler inşallah. Kütahya’mızın güzel okullarından biri olan Özel Lale İlkokulu’na güzel bir Kütüphane oluşturduk. Bize her daim enerji veren kitap bağışçılarımıza tüm kamuoyunun önünde teşekkürler ediyorum. Kitaplar umuda açılan kapıdır. Umuda yola çıktık, bize eşlik edenlere selamlar olsun.”
İlkokulun idarecileri, öğretmen ve öğrencileri de Aktürk’e desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirttiler.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir