Simav’da mezuniyet coşkusu

1283

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesi Mezuniyet Töreni ile Nurhan Kazcıoğlu Uygulama Atölyesi’nin açılışına yapıldı.
Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesi Mezuniyet Töreni ile Nurhan Kazcıoğlu Uygulama Atölyesi’nin açılışına katıldı.
Simavlı hayırsever iş adamı Şeref Kazcıoğlu tarafından yaptırılan ve eşinin adını taşıyan Nurhan Kazcıoğlu Uygulama Atölyesi açılışına Vali Dr. Ömer Toraman’ın yanı sıra Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile eşi Fadime Işık, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ile eşi Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hatice Gören, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, KÜTSO Başkanı İsmet Özotraç’ın eşi Sabriye Özotraç, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Simavlı iş adamı Şeref Kazcıoğlu ile eşi Nurhan Kazcıoğlu, Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Vekili Semra Sarıışık Tozaraydın, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri, davetliler ve çok sayıda iş kadını ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açış konuşmasını Nurhan Kazcıoğlu yaptı. Konuşmasına eşi Şeref Kazcıoğlu’na teşekkür ederek başlayan Kazcıoğlu, “Kadınlarımız her zaman başımızın tacı diyerek onların her platformda önde olmaları için gayret göstermiş, iyi bir eş, iyi bir baba, iyi bir usta olan sevgili eşim Şeref Kazcıoğlu’nun bu binayı yaptırıp ismimi yazdırması bunun bir örneğidir. Kendisine teşekkür ederim” dedi.
Öğrencilere ve annelere de seslendi Nurhan Kazcıoğlu. Öğrencileri Simav’ın fahri hemşehrisi olarak nitelendiren Kazcıoğlu, hizmete giren atölyeyle birlikte daha iyi şartlarda eğitim imkanına kavuşulduğunu söyledi.
Kazcıoğlu konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Öğrenciler öğreniminiz süresince Simav’a çok değer kattınız. Artık Simav’ın fahri hemşehrisi oldunuz. Simav’ın güzelliklerini her ortamda en iyi şekilde anlatacağınızdan şüphemiz yok. Bu atölye sizlerden sonraki öğrencilerin daha iyi eğitim ve öğretim alabilmesi için inşa edildi; inşallah onlar da bunu iyi değerlendirirler. Anneler çocuklarınız eğitim süresince bizim misafirimiz oldular şimdi ise ülkemizin üretim ve kalkınma dünyası hedefleri için iş dünyasına girecekler. Çocuklarınızda çok emeğiniz var teşekkür ederiz.”
Endüstriyel Limited Şirketi Genel Müdürü Sinem Kurtiş, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hatice Gören ile Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Vekili Semra Sarıışık Tozaraydın, DPÜ Teknoloji Fakültesi birincisi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Burak Vurgeç, DPÜ Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Kavas ile Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın konuşmalarıyla devam eden törende; Vali Dr. Ömer Toraman, Nurhan Kazcıoğlu’na teşekkür ederek plaket takdim etti.
Kazcıoğlu ailesinin Simav’a kazandırdığı değerlere dikkat çeken Vali Dr. Ömer Toraman, bunun en güzel örneklerinden birinin Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi olduğunu söyledi.
Türkiye’ye örnek olacak nitelikte bir eğitim merkeziyle birlikte Nurhan Kazcıoğlu Uygulama Atölyesi’ni Simav’a kazandırdıkları için teşekkür eden Vali Toraman, Kazcıoğlu Otomotiv’i de Türkiye’ye ve Türk milletine olan inancın işareti olarak gördüğünü kaydetti. Vali Toraman, “Bu tip tesisleri gelişmiş bölgelerde tahayyül eder, Simav’la bağdaştıramazsınız. Bu tarz tesislerin Simav’da da var olabileceğini gösterdiğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.
Vali Toraman, uygulama atölyesine Nurhan Kazcıoğlu’nun adının verilmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Toplumumuzun temelini kadınlarımız oluşturuyor. Bütün kadınlarımız adına Kazcıoğlu ailesini tebrik ediyor, teşekkür ediyorum” dedi.
Öğrencilere de “ümitsiz olmayın” diye seslenen Vali Toraman, “Yaşadığımız topraklara borcumuzu ödeme bilinciyle hareket etmeliyiz. Bu coğrafyada yaşayan milletimize borcumuzu ödeme bilincinde olmalıyız. Gelecekten ümitsiz olmayalım. Büyük bir millet, büyük bir devletiz. Geçim endişesine düşmeyin, çalışın. Gayretle, iyi niyetle çalışmaya, bu millete hizmet etmeye gayret göstermeliyiz” diye konuştu.
Nurhan Kazcıoğlu Uygulama Atölyesi’nin açılışının ardından 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında dereceye giren öğrencilere plaket ve başarı belgeleri verildi.
Mezuniyet töreni kep atma ve ikramla sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir