Kök hücre sempozyumu

924

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (KSÜTBAT) tarafından düzenlenen 1. Kök Hücre ve Hücresel Tedavi Sempozyumu’nun açılış konuşmasını KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu yaptı. Kavuncu,”Bugün çok önemli bir konu üzerine, çok yetkin bilim adamlarının sunumlarını ve tartışmalarını izleyeceğiz. Öğrenci arkadaşlarım başta olmak üzere, büyük bir fırsat ve şans yakaladıklarını ifade edebilirim. Değerli bilim insanlarımızı üniversitemize ağırlamaktan büyük bir onur duyduğumuzu tekrar söylemek istiyorum. Üniversitemiz hakkında kısa bir bilgilendirme yaparsak, KSBÜ daha bir yaşını doldurmadı. Topluma ve insanlığa katkı sunan bir üniversite olmayı arzu ediyoruz. Bu tarz etkinliklerin de bahsedilen hedefe hizmet edeceğine inanıyoruz.” diye konuştu.
Ardından KSBÜ Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Şahin Kabay, topluluğa organizasyondan dolayı teşekkür ederek, öğrencileri kürsüye davet etti. KSÜTBAT Başkanı Ahmet Alpasar, topluluk adına Rektör Kavuncu ve topluluk danışmanı Kabay’a desteklerinden dolayı teşekkürlerini arz ederek, KSÜTBAT’ın aktivitelerinden bahsetti.
Bu konuşmadan sonra sempozyumun birinci oturumuna geçildi. Birinci oturumu, “Kırık Kalplere Kök Hücre Çözümleri” sunumuyla Prof. Dr. Alp Can gerçekleştirdi. Oturum Başkanlığını KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu yaptı. Sempozyumda toplam 4 oturum gerçekleşti. KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Orhan Özatik ve Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şahin Kabay bildiri sunanlara plaket takdim ettiler.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir