Randevu sorunu çözülüyor

1756

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne yeni atanan 10 öğretim üyesi için Rektörlük tarafından tören düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Sağlık hizmetlerinde, ana branşlarda randevu sorununu çözüyoruz” dedi.

“ŞEHRİMİZE, ÜLKEMİZE KATKI VERECEĞİZ”
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu yeni atanan 10 öğretim üyesini makamında kabul etti. Rektör Kavuncu öğretim üyelerine çiçek takdim ederek, başarı dileklerinde bulunuldu.
Üniversiteye yapılan yeni atamalar hakkında Rektör Kavuncu şu açıklamalarda bulundu: “Üniversitemizin şehrimize, ülkemize, bilim dünyasına katkı verecek, yeni nesil üniversite olacağını söylemiştik. Bütün bu hedeflerimiz için en önemli öncelik yeter sayıda ve nitelikli bir akademisyen kadrosuna sahip olmaktı. Daha önceki senelerde gerek kadro imkanlarının yetersizliği gerekse başvuruların olmayışı, doktorlarımızdan diğer illere ve özel hastanelere yoğun geçişler, nihai olarak da 15 Temmuz sonrası yaşanan süreç Tıp Fakültesinde kan kaybına neden olmuş, hem eğitim hem de sağlık hizmetleri yönüyle aksamalar oluşmuştu. Zaman kaybına tahammülümüz yoktu, bu nedenle hızlı hareket ettik. İlk kadro ilanlarımızla birlikte 50’ye yakın öğretim üyesi ataması gerçekleştirdik, yeni ilanımızla birlikte 40 öğretim üyesi daha alıyoruz.”

“HEM EĞİTİMDE HEM SAĞLIKTA GÜÇ KAZANDIK”
Yapılan yeni atamalarla ilgili de bilgi veren Kavuncu, “Bugün de Çocuk Cerrahisine Doç. Dr. İbrahim Uygun, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalına Dr. Öğr. Üyesi Cenk Soysal, Dr. Öğr. Üyesi Özlem Erten, Dr. Öğretim Üyesi Onur İnce, Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalına Dr. Öğr. Üyesi Ali Türk, Çocuk ve Ruh Sağlığı Hastalıkları (Çocuk Psikiyatrisi) Anabilim Dalına Selçuk Özkan, İç Hastalıkları Anabilim Dalına Dr. Öğrt. Üyesi Sertaş Erarslan, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalına Dr. Öğr. Üyesi Nihat Demirhan Demirkıran, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalına Dr. Öğr. Üyesi Aysun Özlü, Diş Hekimliği, Ağız Diş Çene Cerrahisi Anabilim Dalına Dr. Öğr. Üyesi Melike Başaran, Hemşirelik, İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalına Dr. Öğr. Üyesi Havva Gezgin Yazıcı’nın atamalarını gerçekleştirdik. Yeni kadrolarımız ile hem eğitim hem de sağlık hizmetlerinde büyük bir güç kazanmış oluyoruz. Kütahyalı hemşehrilerimize Evliya Çelebi Hastanesi’nde ana branşlarda randevu sorununu çözeceğiz diye bir söz vermiştik. Şimdi hem ana branşlarda hem de yan dal branşlarında bir rahatlama oldu. Hem de her geçen gün hastanemizde yenilikçi ve yüksek nitelikli sağlık hizmetleri veriliyor. Bundan dolayı mutluluk duyuyoruz. Üniversitemizin gelişmesi ve büyümesi devam edecek.” diye konuştu.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir