Meslek liseliler hünerlerini Fuarda sergiledi

1028

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce kentteki bir alış veriş merkezinin önünde açılan Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarında (METEF) meslek liseli öğrenciler yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaları sergileme fırsatı buldu.

15 OKUL VE MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ SERGİ AÇTI
Kütahya’da mesleki eğitime dikkat çekmek ve meslek liselerinin tanıtımını yapmak amacıyla düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarında (METEF) meslek liseli öğrenciler yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaları sergiledi.
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Sera alış veriş merkezinin önünde açılan fuara 15 Meslek Lisesi ve bir de Mesleki Eğitim Merkezi katıldı.
Sergide öğrenci ve kursiyerler kendi alanlarıyla ilgili yıl boyunca yapmış olduğu çalışmalar sergileme imkanı buldu.

“MESLEK LİSELERİ TANITILIP DESTEKLENMELİ”
Kütahya Valisi Ömer Toraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, mesleki eğitimin tanıtılıp desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
Açılan fuarın, insanların mesleki ve teknik liseler hakkında detaylı bir şekilde bilgi sahibi olmak için çok faydalı bulduğunu dile getiren Toraman, şunları söyledi: “Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için üretim yapması lazım. Üretim yapabilmek için de sanayiyi destekleyecek elemanlara ihtiyaç var. Türkiye’nin en büyük problemlerinden bir tanesi, imalat sanayinde, üretim alanlarında yeterli etkinlikle eleman teminini sağlayamamak. Meslek ve teknik liselerimiz bu konuda eleman yetiştirmek için açılan okullar. Öğrencilerimizi bu okullara kayıt yaptırmaları için teşvik etmek istiyoruz. Meslek ve teknik liselere devam eden öğrencilerin hangi becerileri kazandıklarını, neler yapabildiklerini göstermek ve mezun olduktan sonra da hangi alanlarda çalışabileceklerini burada sergilermiş oluyoruz. Fuarı gezen herkes meslek liselerinde hangi alanlarda eğitim verildiği ile ilgili bilgi sahibi olabilecekler. Bizim mesleki ve teknik eğitimi desteklememiz, çocuklarımızı teşvik etmemiz lazım. Bu konuda anne babalara çok büyük görevler düşüyor. Çünkü bu alanda çok ciddi yetişmiş elemana ihtiyaç var.”

“MESLEK LİSELERİNİ GÜNDEME ALMAK İSTİYORUZ”
Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’nın, meslek lisesi öğrencilerinin tüm alanlardaki çalışmalarını Kütahyalı vatandaşlara gösterdikleri bir alan olduğunu dile getiren Başyiğit de, “Yıl boyunca öğrencilerimizin yapmış olduğu ürünlerin sergilendiği bir fuar burası. 8. Sınıf öğrencilerimiz belli bir program dahilinde otobüslerle buraya gelerek stantlarımızı ziyarete diyorlar. Amacımız Meslek Liseleri’ni Kütahya’nın gündeminde yer almasını sağlamak, onları tanıtmak, bölümleri tanıtmak, öğrencilerimizin neler yapabildiklerini insanlarımıza göstermek. Tüm Kütahyalı hemşehrilerimizin Mesleki Teknik Eğitim Fuarını gezmeye davet ediyorum. Cumartesi akşamüzeri fuarımız kapanacak. Fuarda emeği geçen bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize ve bize bu imkanı sağlayan Sayın Valimize, yetkililere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Fuara katılan öğrenciler de yapmış oldukları çalışmaları anlattı.
Protokol üyeleri ile vatandaşların ilgi gösterdiği fuar, 3 gün açık kalacak.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir