Kütahya’da Osmanlıca yarışması

1096

Kütahya’da ortaokul öğrencileri arasında Osmanlıca yarışması düzenlendi.
Hayrat Vakfı Kütahya Temsilciliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sancak Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin yürüttüğü proje kapsamında, il merkezindeki 5 ortaokulda, 6 hafta boyunca haftada iki saat Osmanlıca kursu verildi.
Kurs sonunda okullardaki yazılı sınavlar sonucunda ilk üçe giren öğrenciler için Vahit Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi’nde etkinlik gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Hayrat Vakfı Kütahya Temsilcisi Hüsrev Yarangümeli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile imzaladıkları protokol çerçevesinde yarışma düzenlediklerini söyledi.
Yarışmaya gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını belirten Yarangümeli, “Osmanlıca öğrenmeyi yaygınlaştırmak adına çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu yarışmamız da bunlardan biriydi. Buradaki amacımız, Osmanlıcanın zor bir dil olmadığını, ortaokul çocuklarımızın bile haftada sadece iki saat dersle Osmanlıcayı öğrenebildiklerini herkese göstermekti. Bu sayede çocuklarımız Osmanlıcayı öğrendi.” dedi. AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir