DPÜ’de Kariyerim ve Geleceğim Günleri

987

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kariyer ve Mezun Merkezi tarafından düzenlenen Kariyerim & Geleceğim Günleri bugün düzenlenen törenle açıldı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Kariyerim & Geleceğim Günleri başladı.

KAMİL UÇAN: “İŞ ARAMADA GELENEKSEL YÖNTEMLER GERİDE KALDI”
Törende ilk sözü alan Çalışma ve İş Kurumu Kütahya İl Müdürü Kamil Uçan katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Günümüzde büyük şirketlerin büyümesinde teknolojinin gereklerinin yerine getirilmesi yatmaktadır. Bu teknolojilerin kullanımında genç girişimler önemli bir rol üstlenmektedir. Günümüzde geleneksel yöntemler terk edilerek, iş arayanların özgeçmişlerini doğrulaması beklenmektedir. Bu unsurların geliştirilmesinde kamu kurumlarından sanayi alanında etkinlik gösteren firmalara, iletişim teknolojileri şirketlerinden üniversitelere kadar her kesime büyük iş düştüğünün bilincindeyiz” şeklinde konuştu.

“TERCİHLERİNİZİN DOĞRU OLMASINI DİLİYORUM”
Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Türkiye’nin dört ilinde etkinlik gösterdiklerini hatırlatarak “Pek çok alanda çalışmalarımız olduğu gibi, gençlerimizin istihdamını arttırma konusunda da bir program kurguladık. Gençler geleceğimiz ve onlarla ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyerek başladığı konuşmasında 1997 yılında öğrenci olarak katıldığı kariyer günleri etkinliğinden bir hatırasını paylaştı ve “O dönem özel bankaların ön planda olduğu bir dönemdi. Pamukbank’ın insan kaynakları müdürü bizlere şunu söylemişti: Değerli gençler, bundan sonra önünüzde iki önemli seçim var. Biri iş seçimi diğeri de eş seçimi. Bu iki seçimi de iyi yaparsanız cenneti başka yerde aramayın. Eğer bu iki seçimi de yanlış yaparsanız cehennemi başka yerde aramayın. Ben de sizlerin tüm seçimlerinizin doğru olmasını diliyorum. Etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

KUTSO BAŞKANI ÖZOTRAÇ: “POTANSİYELİNİZE VE ENERJİNİZE BU ŞEHRİN İHTİYACI VAR”
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmet Özotraç ise “Üniversite – Sanayi iş birliğinin geliştirilmesi için şehrimizin erklerini bir araya getiren etkinliklerin bu denli başarılı biçimde düzenlenmesi bizim için umut kaynağı olmuştur. Geleceğimizin teminatı olan sevgili gençler. Hızla gelişen ve değişen bu dünyada potansiyetinize, enerjinize ve gayretinize şehrimizin ihtiyacı olduğu bir gerçektir. Bu bayağı bizlerden teslim alıp daha ileriye taşıyacağınıza inancım sonsuzdur” ifadelerini kullandı.

REKTÖR GÖREN: “SİZİN MESLEĞİNİZE İHTİYACINIZ OLMAYABİLİR AMA MESLEĞİN SİZE İHTİYACI VAR”
Rektör Prof. Dr. Remzi Gören, konuşmasında, “Üniversitelerde farklı adlar altında kurulan Kariyer Merkezleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Külliyede geçen yıl gerçekleşen 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış konuşmalarında dile getirdiği önemli bir merkezdir. Biz, büyük bir öngörü ile henüz daha Sayın Cumhurbaşkanımız dile getirmeden önce bu merkezi kurmuş, etkinlikler için yol haritamızı belirlemiş, çalışmalara başlamıştık. İlk faaliyetimize İŞKUR ile birlikte özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, iş arama becerileri konularında eğitimler vererek başladık. Bugün burada yaptığımız bu muhteşem organizasyon yol haritamızdaki hareket noktalarından biri olma özelliği taşımaktadır” şeklinde konuşan Prof. Dr. Remzi Gören “Kariyer Merkezi, öğrencilerimizin hayal ve hedeflerine nasıl ulaşacaklarına rehberlik edecektir. Merkez aracılığıyla, öğrencilerimizi ve iş dünyasını bir araya getirecek faaliyetleri çoğaltacak, öğrencilerin istihdamına aracı olmaya çalışacağız. Kütahya Valiliği Himayelerinde gerçekleştirdiğimiz Kariyerim & Geleceğim Günleri etkinliği kapsamında, üst düzey işletmeleri, girişimcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum organizasyonlarını misafir ediyoruz” şeklinde konuştu.
Son olarak öğrencilere de seslenen Rektör Prof. Dr. Remzi Gören “Fuarın da, benim de hedefinde sizler varsınız. Fuarı fırsat bilerek, sizlere birkaç tavsiyem olacaktır. Sizi başkalaştıran kişisel gelişim aldatmasına karşı uzak durun, kendiniz olmaktan asla vazgeçmeyin. Derlenip toparlanın, kendinize gelin; savruk, amaçsız, hedefi olmayan yaşam tarzınızı terk edin! Değişin! Sığ, basmakalıp, tek düze düşüncelerden uzak durun; sorgulayan, problem çözmeye odaklı kritik ve analitik düşünmeyi kendinize ilke edinin! Hata yapmaktan korkmayın, hoş görülecek yaştasınız! Mesleğinize ihanet etmeyin, sizin ona ihtiyacınız olmayabilir, ama mesleğin size ihtiyacı olduğunu unutmayın. Gıda ürünlerinin bir son tüketim tarihi olduğu gibi, bilginin de bir son kullanım tarihi vardır. Bu tarih diploma aldığınız gündür. Bu yüzden, bilgilerinizi sürekli güncelleyin” diyerek sözlerini tamamladı.

BELEDİYE BAŞKANI IŞIK: “ÜRETEN TOPLUMLAR ARASINDA YERİMİZİ ALMAMIZ GEREKİYOR”
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Gençlerimizin güzel bir geleceğe hazırlanması bizim geleceğimizin de teminatıdır. Üreten toplumlar gençlerinin geleceğini güvence altına alan toplumlardır. Ben Türkiye’nin de üreten toplumlar arasında yerini alması gerektiğine inanıyorum. Çünkü üreten toplumlar şu üç başlığı iyi yapıyorlar. İlki sosyal barışlarını çok iyi tesis ediyorlar. İkincisi gençlerin iş olanaklarını arttırıyorlar. Üçüncüsü de ihracat yaparak dövize endeksli borç yükünden kurtulma şansı elde ediyor. Bu üç temel soruna çözüm getiren üretimin ilimizde ve ülkemizde artması en önemli arzumuzdur” diye konuştu.

VALİ TORAMAN: “ÜNİVERSİTEDE ÖNEMLİ OLAN KİŞİNİN KENDİNİ GELİŞTİRMESİDİR”
Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, etkinlikte yer almaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Üniversite öğrencilik döneminin hayatın en özel dönemlerinin başında geldiğini düşünüyorum. Bu nedenle bu günlerin kıymetinin bilinmesini tavsiye diyorum. Ancak sınırlı süreler çabuk geçer. Üniversite öğrenciliği de kısa zamanda sona eriyor. Ancak ne okursanız okuyun siz kendinizi geliştirmek için buradasınız” ifadelerini kullandı.
Bugün pek çok gelişmiş ülkede diploma sahibi olmanın iş bulmakta yeterli olmadığını ve mesleki yeterlilik kurumlarından alacağınız sertifikalarla işe başlandığına dikkat çeken Vali Toraman, “Öğrenciler çevrelerinden gelen şu mesleği yapacaksın baskısı altında kalıyorlar. Böyle bir zorunluluk yok ve aslolan kişilerin kendini geliştirmesidir. Kendinizi ne kadar geliştirirseniz meznuiyet sonrasında o kadar başarılı olursunuz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Simav Özel Eğitim Okulu öğrencileri katılımcılara konser verdi.
Protokol üyelerinin katılımcı kuruluşların standlarının açılışını gerçekleştirmesinin ardından öğrencilerimiz ilgi duydukları kuruluşlardan iş kolları hakkında bilgi aldı.
Etkinliğin Öğr. Gör. H. Feyyaz Ebeoğlugil’in başkanı olduğu ilk oturumunda ise Hazine ve Maliye Bakanlığı Grup Başkan Vekili Murat Coşkun, Kütahya Defterdarı Ömer Faruk Önel, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz ve Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürü İsmail Güven konuşmacı olarak katıldı.
Konuşmacılar, kariyerlerinin ilk adımını atmaya hazırlanan öğrencilerimize iş hayatlarında neler yapmaları ve yapmamaları gerektiğini konusunda tavsiyelerde bulundular ve kurumlarındaki staj olanakları hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdiler.
Oturumun son bölümünde konuşmacılar öğrencilerimizden gelen sorulara yanıt verdiler.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kariyer ve Mezun Merkezi (DPÜ-KAMER) tarafından Kütahya Valiliği himayelerinde Türkiye İş Kurumu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ve Zafer Kalkınma Ajansının iş birliği ile DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Kırmızı Salon’da düzenlenen etkinliğe Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tayfun Dündar, Kütahya İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan, Çalışma ve İş Kurumu Kütahya İl Müdürü Kamil Uçan, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail Sayar, Kütahya Defterdarı Ömer Faruk Önel, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmet Özotraç ve DPÜ-KAMER Koordinatörü Öğr. Gör. H. Feyyaz Ebeoğlugil katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir