10 yılda 125 bin fidanı toprakla buluşturdular

984

Kütahya’da bir esnaf grubu, 10 yıldır devam ettirdikleri fidan dikim etkinliği ile vatandaşların da desteğiyle bugüne kadar yaklaşık 125 bin fidan dikti.
Kütahya Müftülüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve Kütahya Kaditler Camisi cemaatinin destekleriyle 10 yıl önce başlatılan fidan dikim etkinliği bu yıl da vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.
Kütahya-Eskişehir karayolunun 5. kilometresi üzerindeki alanda gerçekleştirilen etkinlikte, Samanpazarı esnafı ve vatandaşlar, , Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince dağıtılan binlerce fidanı toprakla buluşturdu.
İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, İslam dininde fidan dikmenin büyük önem taşıdığını belirtti.
Yeryüzünün insanlığa emanet olduğunu ve bu bilinçle hareket edilmesi gerektiğini dile getiren Hazırlar, şöyle konuştu:
“Nasıl ki bu doğa geçmişte bize emanet edildiyse, ağaç, toprak, hava ve su, bütün bunlar bize birer emanet. Bize düşen bugün çevreye, toprağa, havaya duyarlı birer birey olmak. Bu etkinliğimize de bu anlayışla gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizde bu amaçla bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü biz öyle bir medeniyetin mensuplarıyız. ‘Ağaç kesen baş keser’ diyecek kadar ağaç sevgisini önemseyen bir ecdadın mensuplarıyız. Allah’a hamd ediyoruz ki bugün çok farklı kesimlerden, kurumlardan temsilcilerimizle bu etkinliğimizi yapıyoruz. Namaz kılmamız, oruç tutmamız nasıl birer ibadetse, fidanı toprakla buluşturmamız da Rabbimiz katında bir sadaka olarak kabul edilecektir.”
Fidan dikme etkinliğini cami cemaati ve civar esnafıyla birlikte geleneksel hale getirdiklerini aktaran Kaditler Camisi imam hatibi Muammer Torun da, “Bugüne kadar yaklaşık 125 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bizim buradaki en temel amacımız halkımızı bir araya getirmek, birliği, beraberliği ve kardeşliği tesis etmek. Çocuklarımızı sevindirmek ve onlara ağaç, vatan, millet sevgisini aşılamak. İnşallah bu etkinliklerimizle yemyeşil bir Kütahya’nın oluşmasına, akciğerlerimizi sigortası ağaçların artmasına katkı sağlamak istiyoruz.” diye konuştu.
Etkinlik, fidan dikiminin ardından katılımcılara ikramların sunulması ile çocuklara çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir