‘Nöbetçi noter’ uygulaması başladı

1216

Noterlerin hafta sonları da hizmet vermesine yönelik uygulama hayata geçirildi.
Kütahya’da, Asım Gündüz Caddesindeki 1. Noterliği, nöbet hizmeti veriyor.
Kütahya 1. Noter Katibi Yusuf Berta, gazetecilere yaptığı açıklamada, nöbetçi noter uygulamasına başladıklarını bunun özellikle hafta sonu işlem yapacak vatandaşlara büyük kolaylık sağladığını belirtti.
Özellikle hafta sonları araç alım satımlarının yoğun olduğunu anlatan Berta, şunları kaydetti:
“Noterliğimizde, hafta içi olduğu gibi hafta sonu da genellikle bütün işlemler yapılabiliyor. Uygulama oldukça memnuniyetle karşılandı. Araba pazarları hafta sonları oluyor ve satış işlemleri genelde hafta sonları oluyor. Vatandaşlarımız çok rahat bir şekilde alım satım işlemlerini yapabiliyor. Uygulama yeni olmasına rağmen hafta içi kadar olmasa da şimdi de yoğunluk ve ilgi var. Uygulama sayesinde hafta sonu alım satım işlemlerinin pazartesi veya salıya sarkmasından kaynaklanan yoğunluğun azalmasını düşünüyoruz. Uygulamanın vatana millete hayırlı olmasını diliyorum.”
Uygulamadan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Erol Sarıkaya ise, “Sanayide esnafım ve araba alış verişimiz oluyor. Alım satım yaparken hafta içi işimizi bırakıp notere geliyorduk. Şimdi hafta sonu hem yoğunluk az hem de işimizi kolayca halledebiliyoruz. Bu uygulamayı hayata geçirenlerden Allah razı olsun.” dedi.
Noterde vekalet işlemi yaptıran Emre Aydar da, noterlerde hafta sonu nöbet uygulamasının yerinde bir uygulama olduğunu söyledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir