MHP’nin Zaferi

1412

Kütahya’da, yapılan yerel seçimlerin ardından, kesin olmayan sonuçlara göre Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Alim Işık, Kütahya’nın yeni belediye başkanı oldu. Işık, Kütahya MHP’nin ilk belediye başkanı olarak bir ilke imza attı.
MHP’NİN İLK
BELEDİYE BAŞKANI
31 Mart yerel seçimleri Kütahya’da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Resmi olmayan sonuçlara göre, Kütahya’nın belediye başkanlığına yüzde 38 gibi bir oy oranı ile MHP adayı Alim Işık seçildi. Işık, partisinin Kütahya’daki ilk belediye başkanı olmasıyla da bir ilke imza atmış oldu. Hemen her seçimde AK Partiyi destekleyen ve AK Partinin kalelerinden olan Kütahya’da AK Parti, 3 dönemin ardından kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 32’lik bir oranda kalarak az bir farkla da olsa seçim kaybetti.
CUMHUR İTTİFAKI
KAZANDI
Kütahya’da, kesin olmayan sonuçlara göre MHP yüzde 38, AK Parti yüzde 32, CHP ise 26 oranında oy aldı. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Kütahya’da AK Parti oy kaybetse de Cumhur İttifakı’nın seçim kazandığı kentlerden biri de Kütahya oldu.
“HERKESE HİZMET
EDECEĞİZ”
Seçim sonuçlarını il ve merkez ilçe teşkilatı ile MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’la birlikte Merkez İlçe Seçim Kurulunda takip eden Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisine oy veren veya vermeyen herkese hizmet edeceğini belirtti.
Yapılan seçimlerin Türkiye’ye ve Kütahya’ya hayırlı olması temennisinde bulunan Işık, şunları kaydetti:
“Gayri resmi sonuçlara göre, Kütahyalı hemşehrilerimizin taktiri ortaya çıkmıştır. Bu emaneti 5 yıl süreliğine bize vermiştir. Bundan dolayı bize bu güveni duyan Kütahyalı hemşehrilerimin tamamına teşekkür ediyorum. Artık bundan sonra bize oy veren vermeyen ayrımı kalkmıştır. Alim Işık Kütahya’nın belediye başkanıdır. Biz, bize oy verene de vermeyene de eşit derecede hizmet edeceğiz. Allah nasip ederse, hemşehrilerimize sunduğumuz toplam 130 başlık altındaki projelerimizi 5 yıl içerisinde tamamlamak için yoğun bir çalışma içine gireceğiz.”
“VAKİT KÜTAHYA’YA
HİZMET ETME VAKTİDİR”
MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ve İl Başkanı Ferhan Yıldırım da seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, Kütahya’ya hizmet etmek için çalışacaklarını ifade etti. İl Başkanı Yıldırım, Kütahya’ya sözümüz var. Vakit, Kütahya’ya hizmet etme vaktidir” dedi.
Açıklamaların ardından MHP teşkilatları, partililer ve vatandaşlarla birlikte zaferlerini gece geç saatlere kadar Zafer Meydanında kutladı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir