Kent konseyinden sergi ve hayır çarşısı

1027

Kütahya Belediyesi Kent Konseyi sanatçıları tarafından hazırlanan el sanatları sergisi ile hayır çarşısı düzenlenen törenle açıldı.
Kentteki bir alış veriş merkezinde açılan sergide Kent Konseyi Sanat Merkezi sanatçıları tarafından hazırlanan resim, çini ve diğer el sanatı ürünler sergilenirken ev hanımları tarafından hazırlanan yiyeceklerin satışı yapıldı.
Kent Konseyi Başkanı Zekeriya Dağcı, burada yaptığı konuşmada, kent konseyi olarak bir yılı aşkın bir zaman içinde birçok proje hazırladıklarını belirtti.
Açtıkları sergiden elde edilecek geliri yine hayata geçirdikleri bir projede kullanacaklarını aktaran Dağcı, şunları kaydetti:
“Sergimizde Kent Konseyi Sanat Merkezi sanatçılarımızın yapmış olduğu çalışmalar var. Burada onların sergilenmesi ve satışı yapılıyor. Yine ev hanımları tarafından hazırlanan ev işi organik ürünlerin satışı yapılıyor. Burada elde edeceğimiz geliri, kent konseyi olarak madde bağımlısı çocuk ve gençlerimize yönelik hazırlamış olduğumuz projede kullanacağız. Projemizle dezavantajlı grupların yaşadığı mahallelerimizde iş ve meslek edindirici kurslar açtık. Çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Amacımız, bir şekilde o bağımlılık çukuruna düşmüş gençlerimize, çocuklarımıza sahip çıkmak. Sergimizle de buna katkı sağlamak istiyoruz.”
Sanatsever ile vatandaşlar tarafından ilgi gören sergi, yarın akşama kadar gezilebilecek.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir