Evliya Çelebi’nin Kütahya’sı sergisi

974

Kütahyalı seyyah Evliya Çelebi’nin doğumunun 408. anısına düzenlenen Evliya Çelebi’nin Kütahya’sı ve Kütahya’nın Evliya Çelebi’si Sergisi ve Enstitü Müzesi törenle açıldı.
Tarihi Germiyan Sokağı’nda düzenlenen törene; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman ile eşi Neşe Toraman, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Prof. Dr. Remzi Gören ile eşi Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hatice Gören, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar ile eşi Yasemin Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile davetliler katıldı.
Kütahya’nın sahip olduğu kadim kültür ve sanat değerlerinin yaşatılıp geleceğe aktarılmasında Kütahya Olgunlaşma Enstitüsünün önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hatice Gören, “Hitit, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu özellikle de Germiyan ve Osmanlı’dan günümüze aktarılan maddi ve manevi kültürlerle harmanlanan bir şehir kimliği Kütahya’da ön plana çıkmaktadır. Modern kültürün etkisi altında bozulmuş, kültür ve sanat eserlerinin asıl halini belgelemek, gelecek nesillere taşımak ve sürdürülebilir hale getirmek amacıyla Olgunlaşma Enstitümüz önemli bir rol üstlenmiştir. Ayrıca UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olmuş bir il olmamız münasebetiyle de omuzlarımıza önemli görevler yüklenmiş bulunmaktadır” diye konuştu.
Konuşmanın ardından DPÜ tarafından Olgunlaşma Enstitüsüne tahsis edilen Seyhan Konağı’nda hizmet verecek olan Enstitü Müzesi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Açılış sonrası Vali Dr. Ömer Toraman, eşi Neşe Toraman ve beraberindeki protokol üyeleri Enstitü Müzesi’ni gezerek Kütahya’nın köklü aileleri tarafından bağışlanan ve şehrin sanat kimliğini öne çıkaran eserleri inceledi.
Program, Olgunlaşma enstitüsü sanatçıları tarafından hazırlanan, 15 eserin beğeniye sunulduğu Evliya Çelebi’nin Kütahya’sı ve Kütahya’nın Evliya Çelebi’si Sergisi’nin ziyaret edilmesiyle sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir