‘Kelimenin Kalbi’ sergisi Kütahya’da açıldı

1834

Kütahya’da, Birinci Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi, ressam ve hattat Ahmet Sula’nın eserlerinden oluşan “Kelimenin Kalbi” adlı serginin açılışı yapıldı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığının iş birliğinde kentteki bir alış veriş merkezinde, düzenlenen sergide, Sula’ya ait yağlı boya ve kaligrafi eserler sanatseverlerle buluştu.
Birinci Sınıf Emniyet Müdürü olan Sula, gazetecilere yaptığı açıklamada, resimlerinin insanların birbirini tanımasına ve düşünmeye yönelttiğini ifade ederek, sanatın insan kalbine dokunan önemli bir araç olduğunu vurguladı.
Seyyah Evliya Çelebi’nin memleketinde olmaktan ve burada 37. kişisel sergisini açmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Sula, şöyle konuştu:
“Ülkemizin, başta terörizm olmak üzere her alanda vermiş olduğu bir mücadele var. Biz de sanatla bu haklı mücadelemizi, güçlü tarihimiz, medeniyetimizle anlatma derdindeyiz. İnşallah burada aynı çerçevede etkili olacağına inandığımız bir sergi açtık. Bizler polis olarak hayatın hep çirkin yüzüyle karşı karşıyayız. Hele ki ben terörle mücadelede çalıştığım için biraz daha ağır ve zor koşullarda olmuştur. Önemli olan hayata Anadolu erenlerinin nazarıyla, hikmetle bakabilmek, insana dokunabilmek. Burada Kütüphaneler Haftası dolayısıyla sergimizi açmış bulunuyoruz. Yaptığımız çalışmaların her birinin bir mesajı var. Çalışmaların altlarına birer manifesto yazıyoruz. Bununla da ne çizdiğimizi değil, ne anladıysam onları yazıyorum. Çalışmalarımız bize özel, felsefesi olan ve düşünmeye sevk eden çalışmalar.”
Kütüphaneler Haftasını bu yıl farklı etkinliklerle kutlamak amacıyla ressam Sula ile birlikte bir resim sergisi açtıklarını ifade eden Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Murat Zengin de, “Kelimelerle sadece kitapların değil farklı sanatsal eserlerin de yapılabildiğini anlatmak istedik. Sağ olsun ressam Ahmet Sula Bey de resimlerle de kelimelerin aktarılabildiğini bize göstermiş oldu.” dedi.
Sanatseverler ile vatandaşların sergiye yoğun ilgi gösterdi.
Sula, serginin ardından bugün de Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde, ‘Gençlik, şuur ve özgüven’ konularında bir konferans sunumu yapacak.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir