‘Zafer’in şehrinde zafer bekliyorum’

1234

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Yeni Spor Salonu önünde düzenlenen mitinge katılarak, vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, Kütahya’ya yapılan hizmetleri anlatarak 31 Mart seçimlerinde Kütahya’dan destek beklediğini söyledi.

“KÜTAHYA BİZİ DE HEP BAĞRINA BASTI”
Kütahya’nın tüm ilçelerini tek tek sayarak selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Merhum Başbakan Adnan Menderes’in şehri Kütahya, demokrasinin, milli iradenin şehri Kütahya sizleri bir kez daha hürmetle selamlıyorum. Şehitler diyarı Kütahya’dan, Dumlupınar’daki şehitlerimiz başta olmak üzere İstiklal Savaşı’mızın, aziz milletimizin tüm aziz şehitlerini bir kez daha rahmetle yad ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, 14 ay aradan sonra tekrar Kütahya’da olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu belirterek, “Öncelikle sizlere şükran borcumu ödemek istiyorum. Sizlere vefanız için gönülden teşekkür etmek istiyorum. Hamdolsun Kütahya 24 Haziran’da yine bizleri yalnız bırakmadı. Tıpkı 1946 seçimlerinde merhum Menderes’e sahip çıktığı gibi, bir dönem vekilliğini yapan Menderes’i her dönem mebusu bildiği gibi Kütahya bizi de hep bağrına bastı.” şeklinde konuştu.
Kütahya’nın 2002’den beri milli iradenin ve AK Parti’nin kalesi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, girdikleri 14 seçimin tamamında Kütahya’nın rekorlara, zaferlere ve her biri öncekinden ihtişamlı başarılara imza attığını anlattı.
Erdoğan, “24 Haziran seçimlerinde Kütahya geleneğini yine bozmadı. Yüzde 71,5 ile şahsıma ikinci kez Cumhurbaşkanlığı görevini veren siz Kütahyalı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Yüzde 55 ile AK Parti’yi şampiyon yaptığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim hepinizden razı olsun, rabbim bu sevdayı, bu dayanışmayı ve aramızdaki şu aşkı daim kılsın.” dedi.

HIZLI TREN PROJELERİNİ KÜTAHYALILARA ANLATTI
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kütahya için yapılan ve yapılacak hizmetleri de şöyle anlattı:
“Bu yıl içinde Kütahya’da ve Emet’te toplamda 3 bin 200 kişi kapasiteli üç adet yurt daha açıyoruz. Bir kaç yıla kadar Domaniç ve Hisarcık’ta 5 yüz 50 kişi kapasiteli iki yurt daha açacağız. Şehrimize Kütahya gençlik merkezini, çeşitli branşlarda spor tesislerini kazandırdık. Kütahya yarı olimpik yüzme havuzunun, Tavşanlı gençlik merkezinin ve spor salonunun yapımı devam ediyor. Kütahya’da 70 bin metrekarelik bir alanda millet bahçesi yapmak için çalışmalarımızı başlattık. Yakında inşasına başlıyoruz. Kütahyalı ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarımıza, engellilerimize toplamda 900 trilyon lira tutarında sosyal yardım yaptık. 975 yataklı 10 hastane ile toplam 34 sağlık tesisi inşa ettik. Kütahya’da 600 yataklı şehir hastanemizin inşaatı sürüyor mü? İnşaatı hızlandırıyor ve inşallah seneye tamamlayıp hizmetinize sunuyoruz. Tavşanlı 82. Yıl Devlet Hastanemize yaptığımız 75 yataklı ek bina ile 5 sağlık tesisimizin inşaatı devam ediyor. Kütahya’da son 17 yılda 10 bin 569 konut projesini hayata geçirdik.”




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir