‘Doğru yerde doğru ürünü yetiştirmeliyiz’

1078

Vali Dr. Ömer Toraman, “Tarım teşkilatları ve STK’ların bir hususta ortak çalışma mecburiyeti ortaya çıkıyor o da çiftçimizin eğitimi ve doğru yönlendirilmesi. Kütahya’da doğru yerde doğru ürünü yetiştirmeliyiz.
Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “2019 Yılı İl Özel İdare Kaynaklı Yerel Projeler” kapsamında havza ve işletme bazlı tohum ve fidan teslim töreni düzenlendi.
Yeni pazar yerinde düzenlenen törene; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Kurt, daire müdürleri ile çiftçiler katıldı.
Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Kurt, 2019 Yılı İl Özel İdare Kaynaklı Yerel Projeler gerçekleşme oranları hakkında bilgiler verdi. Kurt, Kütahya genelinde merkez ve 12 ilçenin 30 köyünde 9 bin 450 dekar alanda bin 134 adet çiftçiye ulaşıldığını söyledi.

“ÜRETİM YAPMAMIZ, KAR ELDE ETMEMİZ LAZIM”
Daha sonra Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman bir konuşma yaptı. Tarım ve hayvancılıkta üretimin gerekliliğine vurgu yapan Vali Dr. Ömer Toraman Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kütahya İl Özel İdaresinin bu doğrultuda ciddi projelere sahip olduğunu ve önemli teşvikler verdiğini ifade eden Vali Toraman, “Bizim üretmemiz lazım. Tarım alanında da hayvancılık alanında da üretmemiz, üretici olmamız lazım. Üretirken de verimli bir üretim yapmamız, kar elde etmemiz lazım. Yoksa zararına üretim sürdürülemez. Kütahya’mızda da tarım arazilerinin boş ve atıl kalmaması için hep beraber gayret göstermeliyiz. Yürütülen projelerin temelinde ve mantığında bu var. Sulanabilir arazilerimiz var. Sulanabilir arazilerimizde sulu tarım yapmamız lazım. Buna dönük bakanlığımızın, il özel idaremizin projeleri var. Dolayısıyla biz toprağı işlemek mecburiyetindeyiz. Aile işletmelerinden tutun çok büyük entegre tesislere kadar hem et hem süt üretimi için bütün bu sektörü çok ciddi manada teşvik ediyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımızın, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK), il özel idaresinin destekleriyle büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticimizin de yanındayız” dedi.

“DOĞRU YERDE DOĞRU ÜRÜNÜ YETİŞTİRMELİYİZ”
Kazancın doğru yerde doğru ürünü yetiştirerek sağlanacağını aktaran Vali Dr. Ömer Toraman, “Tarım teşkilatları ve STK’ların bir hususta ortak çalışma mecburiyeti ortaya çıkıyor o da çiftçimizin eğitimi ve doğru yönlendirilmesi. Kütahya’da doğru yerde doğru ürünü yetiştirmeliyiz. Bunu yetiştirirken doğru ölçekte yetiştirmemiz lazım. Bu projeler örnek olacaktır. Uygulamada başarı elde edilen projeleri diğer köylerimizde de el birliğiyle uygulamak için gayret göstereceğiz. Daha fazla üretmek, Kütahya’da tarımsal ve hayvansal üretimi artırmak için çalışmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından çiftçilere katılım belgesi takdim edilerek projeler sergi alanı incelendi.
Tören, tohum ve fidan tesliminin ardından sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir