“Sanata Yön Veren Kadınlar” Karma sergisi

1395

Kütahya Kent Konseyi Kültür Sanat Merkezi kadın sanatçıları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle “Sanata Yön Veren Kadınlar” isimli karma sergi açtı.
15 kadın ressamın 90 eserinin beğeniye sunulduğu serginin açılış törenine Kütahya Valisi Ömer Toraman, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nafi Güral, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile sanatseverler katıldı.
Kütahya Kültür Sanat Merkezi Başkanı Sebahat Sarıoğlu kadınların yalnızca bir gün değil her gün kıymet görmesi gerektiğini belirterek, “Kadınlar insanlığın devamı için olmazsa olmazdır. Sadece senede bir gün değil her zaman hayatımızın can damarlarıdır. Kadınlarını aşağılayan, ikinci sınıf insan muamelesi yapan toplumların hiçbir alanda ilerlemesi asla mümkün değildir. Şüphesiz ki hayatımızın her devresinde muhtaç olduğumuz kadınların her fırsatta hatırlanması ve el üstünde tutulması gereken kıymetlerimizdir” dedi.
Türk toplumunda kadının önemli bir role sahip olduğunu ifade eden Vali Dr. Ömer Toraman, “Kadınlarını ihmal eden, onları görmezden gelen toplumlar ilerleyemez, başarı elde edemezler. Türk toplumu olarak kadınları başımızın tacı yapmış, hayatımızın her alanına dahil etmişiz ve onların zekasından, yeteneğinden en üst derecede istifade ediyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Dr. Ömer Toraman ile beraberindeki heyet, resimleri inceleyip bilgiler aldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir