8 Mart Farkındalığı

1136

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kütahya’da, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

KADINLARA KARANFİL VE ÇANTA HEDİYESİ
Kütahya’da, İl Jandarma Komutanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddeti Önleme Merkezi görevlileri, Kütahya-Afyonkarahisar kara yolunda uygulama noktasında durdurulan araçlardaki kadınlara karanfil ve çanta dağıttı.
Karanfil takdim edilen kadınlar, kendilerini sürprizle karşılayan ekiplere teşekkür ederek, görevlerinde başarılar diledi.
Durdurulan bir araçtaki Solmaz Gültekin ise kendisine karanfil hediye eden görevlilere portakal ve limon verdi.
Karanfil verilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ve duygulandığını belirten Gültekin, “Muğla’dan Kütahya’ya geliyorum. Jandarmamızın bize hediye ettiği karanfil beni çok sevindirdi. Ben de bahçemde yetişen limon ve portakallardan onlara ikramda bulundum. Allah onları başımızdan eksik etmesin.” dedi.

ÇALIŞAN KADINLARA İŞYERLERİNDE ZİYARET
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, Cumhuriyet Caddesinde bulunan işyerlerinde çalışan kadınları ziyaret ederek günlerini kutlayıp hediye takdim etti.
Merkez Müdür vekili Nüket Özel, etkinlikler ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, müdürlük olarak 8 Mart’ı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirtti.
Çalışan kadınları işyerlerinde ziyaret etmek istediklerini dile getiren Özel, şunları kaydetti:
“Kadınlar gününe özel birkaç farklı etkinlik hazırladık. Bunlardan birisi de çalışan kadınları işyerlerinde ziyaret etmekti. Ziyaretlerimizde daha eşit bir dünya için kadınlara iyi dileklerimizi ilettik.
Ziyaret ettiğimiz işyerlerinde gerçekten ilgi ile karşılanıyoruz. Kadınlarımızın yanında olduğumuzu belirtmemiz onlara güven verdiğine inanıyoruz. Sunduğumuz minik hediyelerimizler de onların mutlu olmalarına katkı sağlamaya çalıştık.”

“BİZ DE VARIZ” ETKİNLİĞİ
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Engelsiz Hayat Topluluğu da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla aynı caddede stant açtı.
‘Biz de varız’ sloganıyla etkinlik düzenlediklerini ifade eden topluluk başkan yardımcısı Seher Yıldırım da, “Standımızı ziyaret edenlere el baskısı yapıyoruz. Burada ziyaretçilerimiz ‘ben de varım’ notunu düşüyorlar. Ziyaretçi kadınlara magnetler ve çeşitli hediyeler takdim ediyoruz.” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir