‘Tercih edilen üniversite olmak istiyoruz’

1140

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, üniversite olarak her geçen gün kadrolarını genişleterek, cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoağn’ın üniversitelerden beklediği eğitim yuvası misyonuna yönelik altyapıyı oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

“FARK OLUŞTURAN ÜNİVERSİTE OLMAK İSTİYORUZ”
Rektör Kavuncu, belediye sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, özellikle fiziksel anlamda yaptıkları çalışmalarda birçok kesimin görüşüne başvurduklarını söyledi.
‘Nasıl bir üniversite’ sorusundan yola çıkarak anket çalışması yaptıklarını dile getiren Kavuncu, şöyle konuştu:
“Üniversitemizde, öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve tüm personelimizin dahil olduğu bir anket çalışması yapıyoruz. Burada yapacağımız çalışmalarda herkesin görüşüne başvurmak istiyoruz. Çalışmamız kapsamında binin üzerinde geri dönüşler oldu. Önümüzdeki günlerde kentteki bütün paydaşlarımız bir strateji toplantısı yapacağız. Yaptığımız sözleşme ile bize geçen Germiyan Kampüsü alanında yapacağımız çalışmalarda da bunu uygulayacağız. Eğitim alanında da iyi duruma gelmek için gayret ediyoruz. Üniversitelerle rekabet halindeyiz. Bir sağlık bilimler üniversitesi olarak da bu alandaki üniversitelerle rekabet halindeyiz. En iyi olmak ve bizi tercih edecek akademisyen ve öğrenciler için tercih sebepleri oluşturmaya çalışıyoruz. Yani öğrenciler bizi tercih ederken “puanım buraya yetti” diyerek değil, “buranın şu avantajı var” demelerini sağlamaya çalışıyoruz.”

“TOMOGRAFİ CİHAZI NE KISA SÜREDE HİZMETE DEVAM EDECEK”
Kentteki sağlık sorunlarını en aza indirmek adına başlattıkları çalışmaları da aktaran Kavuncu, bazı alanlarda istenilen seviyelere ulaştıklarını da aktardı.
Kütahya’da hizmet veren Radyoterapi ünitesinin geçici olarak hizmet verememesi ile ilgili soruyu da yanıtlayan Kavuncu, şöyle devam etti: “Milletvekilliğimiz döneminde komisyon üyeliğimizle birlikte burada onkoloji ile ilgili 2016 yılında ünite açmıştık. O zaman kısıtlı imkanlarla bu ünite açılmıştı. Şu anda bu ünite içerisinde Ped dediğimiz cihaz hizmet veriyor. Radyoterapi cihazında da bir sorun yok. yalnız tomografi cihazının olduğu alanda fiziksel anlamda bir sorun başlamış. Bu sorun oradaki cihazlara tehlike oluşturabilecek düzeye gelince zorunlu olarak orada bir tadilat ihtiyacı doğmuş. Buradaki aksaklığın giderilmesi için hızla ihalesi yapıldı. Müteahhit firma ile konuşulan süre 45 gün. Hızlı bir şekilde yapılacak çalışmaların ardından tekrar hizmete başlayacak. En son bu cihazın çalıştığı gün günde yaklaşık 30 civarında hastaya bakılıyordu. 300 hastadan bahsediliyor, o bilgi doğru değil. Biz çalışmaların ardından vatandaşlarımıza bunu ayrıcalıklı bir hizmet olarak sunmaya devam edeceğiz.”
“ŞEHİR HASTANESİ
ÇALIŞMALARI YENİDEN
BAŞLAYACAK”
Şehir hastanesindeki çalışmalarının önümüzdeki günlerde yeniden başlayacağını da aktaran Kavuncu, “Geçtiğimiz Mayıs, Haziran aylarında yaşanan döviz kurundaki sıkıntılardan dolayı ilgili firmanın bir kredi aksaması durumu gerçekleşmiş. Fakat firmadan aldığımız bilgilere göre kendilerinin kaynaklarının yetmeyeceğinden değil, bir ticari hesap meselesi olmuş. Yani aldıkları kredi maliyetlerinin değişmesi sonucunda bu hesabının bozulacağı endişesi yaşamışlar. Bütün bunların giderildiği bilgisini aldım. Firma çalışmalarına kaldığı yerden başlamam üzere. Burada varsa aksamalar, şehir olarak birlikte hareket etmek zorundayız. Şehir hastanesi yapılıyor mu, yalan mı, dolan mı, şeklindeki tartışmalar Kütahya’ya fayda sağlamıyor. Bunun en kısa sürede bitmesi gerekiyor, hep beraber buna odaklanalım” diye konuştu.

BAŞKAN ADAYLARININ HASTANE PROJELERİ
Bazı belediye başkan adaylarının sağlık alanındaki projeleri ve belediye eliyle yapılacak hastaneler konusundaki projelerinin sorulması hakkında da açıklamada bulunan Kavuncu, “Termal otellerin yatırımlarının yapılabileceği sistemler alanlar belediyenin yapabileceği en iyi hizmet Yoncalı’da yatırım hizmetidir. Yoncalı’da yüz dönümden arazi arıyoruz desek birçok kişi ile muhatap olmak zorundayız Bu da istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Belediyeler sağlık hizmetinde de katkı vermek için en doğrusu bir takım yerler ile birebir iş birliği yapması sağlık turizmini daha iyi yerlere götürebilir. Yapacağımız en önemli iş Yoncalı’da mülkiyet soruncularının konularının halledilmesidir. Daha sonra da hükümetin planında olan termal sağlık turizmi bölgeleri projeleri arasına girebilmektir. Kütahya için ana hedef şuanda devletin termal sağlık turizmi yatırım projeleri arasında yer almasını sağlamaktır. Devlet bu imkanları hazır olan bölgeler sağlıyor. Yani arazisi ile her şeyini tamamladıktan sonra devlet sana imkan sağlıyor. Belediye başkan adaylarının sağlık sektörü ile bazı projeler gerçekleştirmişler. Bu projeler ile alakalı hastane açmak ruhsata bağlı. Ruhsat ise bugün sınırlı sayıda veriliyor. Sadece hastane değil, o hastanenin kapasitesi yer ve bina hastanenin ön önemli prosedürüdür. İnsan kaynağı bulabilmek de çok önemli. Bugün Türkiye’de sağlıktaki en önemli sorun insan kaynağı. Bütün hesaplar yapılarak bu alana da bir bütçe ayrılabilinirse ne ala. ” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir