Regaip kandilini idrak edeceğiz

996

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Kütahya Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, üç ayların, 7 Mart perşembeyi 8 Mart Cumaya bağlayan gece başlayacağını bildirdi.
Sendika binasında gazetecilere açıklamada bulunan Kocaçoban, üç ayların, Allah’ın kullarına yıl içerisinde yapmış oldukları hata ve kusurların affedilmesi için sunmuş olduğu arınma ve kurtuluşa erme mevsimi olduğunu belirtti.
Allah’ın, üç aylarda her türlü savaşı çapulculuğu zulüm yapmayı yasakladığını, ancak dünyanın birçok yerindeki İslam coğrafyalarında acı, gözyaşı, zulüm ve savaşların bütün hızıyla devam ettiğini ifade eden Kocaçoban, şunları söyledi:
“Ümidimizi yitirmeden, sıkıntılar içindeki kardeşlerimizi unutmadan üç ayları değerlendirmek için günlerin kıymetini bilelim. Peygamber efendimiz bu aylara yaklaştığında ‘Allah’ım Recep ve Şabanı bizlere mübarek kıl ve bizleri Ramazana ulaştır’ diye dua ederlerdi. Bizler de peygamberimizin duasına bütün benliğimizle katılıyoruz. Bizlere bahşedilen bugünleri fırsat bilerek ortadaki dargınlıkları ve kırgınlıkları kaldıralım. Yıkılan kalpleri düzeltmek için gayret sarf edelim.”
7 Mart perşembeyi cumaya bağlayan gecenin aynı zamanda Regaip kandili olduğunu da hatırlatan Kocaçoban, “Bu geceye Regaip gecesi ismini melekler vermiştir. Allah teala bu gece müminlere rağibetler, yani ihsanlar ikramlar yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Peygamberimiz ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay recep ayıdır.” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir