‘28 Şubat darbeler döneminin en acı olanıdır’

911

Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu, 28 Şubat’ın 22. yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
Ensar Vakfı Rüstem Paşa Külliyesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları adına açıklamayı yapan Diyanet-Sen Kütahya şube başkanı Nazif Kocaçoban, 28 Şubat’ın, Türkiye’de darbeler döneminin en acı oluşumunun adı olduğunu söyledi.
Darbelerin arka planında daima dış güçlerin olageldiğini dile getiren Kocaçoban, şöyle konuştu:
“İkinci dünya savaşı sonrasında, dünyaya hakim olma savaşı veren süper devletler, aralarında savaşmadan paylaştıkları dünya coğrafyasına hakim olmak için, son elli yıldır psikolojik harp tekniklerini uygulamaktadırlar. Cumhuriyet sonrası demokrasi prensibiyle hayata geçirilen parlamenter sistem ve çok partili siyasi hayat, her seçim döneminde çoğunluk ya da koalisyon şeklindeki hükümet formülleri, 1960 yılından itibaren her on yılda bir cuntacılar eliyle askeri darbeler milletin kaderi olmaya başlamıştı. Silahlı güç her zaman son söz sahibi gibiydi. 1960, 1971, 1980 darbelerinden sonra, 1997 yılı 28 Şubatında, görünürde silah kullanılmadan, korkutma ve faaliyetini kısıtlama şeklinde, Cumhurbaşkanı eliyle 28 Şubat post-modern darbeciler zoruyla seçimde üçüncü sırada yer alan bir partinin hükümet kurmakla görevlendirilmesi şeklinde kaosa dönüşmüştü.”
28 Şubat Post-modern darbesinin devam eden olumsuzluklarının sona ermesi gerektiğini de ifade eden Kocaçoban, “Bugünkü toplanma sebebimiz, 28 Şubat Post-modern darbesinin devam eden olumsuz etkileri ve 22 yıldır hapislerde yatan yüzlerce mağdur ve yakınlarının çektikleri zulmün sonlandırılmasıdır. Zira o mazlumları ‘brifingli yargı’larla düzmece deliller toplatıp mahkum ettiren, darbeci ve hukukçuların pek çoğu, 15 Temmuz sonrası ihanete bulaşmak sebebiyle yargılanmış, bazıları da ülkeyi terk etmişlerdir. Hal böyle iken kendileri ihanet içinde bulunanların mahkum ettikleri mazlumların, acilen yeniden yargılanıp hak ettikleri özgürlüklerine kavuşturulmaları gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasına, platform üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir