DPÜ’de uluslararası çalıştay

959

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, “Kültürlerin birleştirici gücü ve üniversitelerin rolü” konulu bir çalıştay düzenledi. Çalıştaya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kosova, Lübnan, Macaristan, Pakistan ve Uganda gibi toplam 26 ülkeden gelen akademisyenler katıldı.
Vali Ömer Toraman, DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi Eğitim Fakültesindeki çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, yapılan çalışma ve çalıştaylarla ülkelerin daha da yakınlaşacağını söyledi.
Türkiye’nin birçok konuda olduğu gibi üniversiteler konusunda da ciddi ilerlemeler katettiğini dile getiren Vali Toraman, şunları söyledi:
“Gidiş ve gelişlerin artmasına Bu gidiş ve gelişlerin artırılmasını temenni ediyoruz biz birbirimizi tanıdıkça, öğrendikçe daha da yakınlaşacağız. Bizler büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız biz kendimizi tanıdıkça medeniyetimizi tanıdıkça güzümüzü daha da arttıracağız ve uzak coğrafyalarda bizim birlik ve beraberlik içinde ilerleyebileceğimize ve kalkınabileceğimize inanıyoruz. Türkiye sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde çok ciddi mesafeler katetti. Üniversiteler ve Yüksekööğrenim okullarında ciddi artışlar söz konusu. Bu ilim yuvalarında akademisyenler araştırmalarını rahatlıkla yapabilmekte. Benzer faaliyetleri yürüten diğer üniversitelerimiz de aynı çabaları sarf ettirmekte. Bizler güçlerimizi birleştirerek, iletişimi koparmadan, gücümüze güç katabiliriz. Karşılıklı olarak ööğrenci alışverişi yaparak ööğrenci göndererek oluşan alt yapıdan azami güçte yararlanmak için gayret göstermeliyiz. Bizim şu anda ulaştığımız seviyenin bu manada yeterli olduğunu düşünüyorum.”
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören de yapılan çalıştayda ev sahibi olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Rektör Gören, şunları kaydetti: “Bu sürecin ne kadar zahmetli olduğunu, ama bunu içten ve samimi insanlarla kolaylıkla yapılabileceğini söylediler. Dumlupınar üniversitesi son yıllarda bu tarz organizasyonları çok yaptı. Yaklaşık yüzün üzerinde akademisyen, rektör, büyükelçi ağırladık. 50’den fazla üÜniversite 70 tane rektörör sizleri tarihi derinliği olan ve kültür mirası olan, pekçok sanatın çeşitlilik yaşadığı zengin bir şehirde, Anadolu’nun en güzel şehrinde, Kütahya’da ağırlamaktan onur duyarım. Bu tarz organizasyonları YÖK ile koordineli bir şekilde yapıyoruz.”
Konuşmaların ardından, DPÜ’nün tanıtımı, akademik işbirlikleri, ortaklıklar, üniversite tanıtımları, fikir paylaşımları, çalıştay çıktıları, beklenti ve hedefler ile ilgili sunumlar yapıldı.
İşbirliğinin ön plana çıkacağı ve bugün sona erecek olan çalıştay kapsamında Azerbaycan, Bosna Hersek, Kosova, Lübnan, Macaristan, Pakistan ve Uganda gibi toplam 26 ülkeden gelen akademisyenlerden oluşan misafir heyete üniversite ve Kütahya gezdirilerek tanıtılacak. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir