Minik öğrenciler Yemen’i resmetti

1431

Kütahya’da bir ilkokulun öğrencileri tarafından çizilen Yemen konulu resimlerden oluşan sergisi, düzenlenen törenle açıldı.

YEMEN’DE YAŞANANLARA DİKKAT ÇEKTİLER
İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği ve Linyit İlköğretim Okulu arasında yapılan işbirliği kapsamında, ilk ve ortaokul öğrencileri Yemen’de yaşanan dram ile ilgili resimler çizdi.
Yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı çalışmada seçilen 35 resim kentteki bir alış veriş merkezinde sergilendi.
Dernek başkanı Mustafa Yenipazar, sergi açılışında yaptığı açıklamada, bireysel kaygılardan ziyade toplumsal kaygıları öne çıkarmak ve toplumun derdi ile dertlenmek bilincini henüz küçük yaşlardaki çocuklarda oluşturmak adına bir çalışma yaptıklarını belirtti.

MİNİKLERDEN MUHTEŞEM ESERLER
Bugün içinde bulunulan dünyada en çok ihtiyaç duyulan şeyin toplumsal bir bilinçle yeryüzünde var olan insanlığı kardeş olarak görmek olduğunu dile getiren Yenipazar, şunları kaydetti:
“Biz de bu maksatla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Linyit İlköğretim Okulumuzla birlikte Yemen’e dönük bir resim çalışması başlattık. Gerçekten çocuklarımız Yemen’i ve oradaki sıkıntıları tam manasıyla anlatan resimler, eserler ortaya koydular. Bugün de burada halkımızla bu resimleri paylaşmak üzere sergimizi açtık. Halkımızın da bu resimleri görerek Yemen hakkında olan bilinç ve duyarlılıklarını artırmaları amacıyla da bu sergimizi açmış bulunuyoruz. Bütün herkesi sergimizi gezmeye davet ediyoruz.”

BİLİNÇLİ VE DUYARLI BİR NESİL YETİŞİYOR
Dernek olarak sergi aracılığıyla Yemen’e yardım toplayacaklarını da aktaran Yenipazar, “Biz dernek olarak bu zamana kadar Yemen’e peyderpey yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Çok şükür halkımızın bu konuda bilinci var. Nerede yardıma muhtaç birileri varsa onlara yardım elini uzatma gayretini gösteriyor. Küçük yaştaki çocuklarımız da küçük yaşta böyle etkinliklerle bu bilinci alıyorlar. Bu sergiden bunu gördük.” diye konuştu.

GÖNÜL DÜNYALARINI YANSITTILAR
İHH Kütahya İnsani Yardım Derneğinin teklifi üzerine harekete geçtiklerini aktaran okul müdürü Mustafa Topuz da, “Yemen’de yaşanan drama karşı duyarsız kalmak istemedik. Yaklaşık 3 haftalık çalışma sonucu çocuklarımız çok güzel eserler ortaya koydular. Çocuklarımız gönül dünyalarından kopup gelenleri resmettiler. Burada emeği olan bütün çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Sergi ile çocuklarımızda Yemen konusunda bir bilinç oluşturabildiysek ne mutlu bize.” ifadelerini kullandı.
Sergi, 24 Şubat’a kadar gezilebilecek.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir