‘Birilerine hayat vermek bizim için onur ve şereftir’

1207

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Kızılay arasında yapılan işbirliği kapsamında Kütahya İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen kan bağışı kampanyasına Kütahya polisi büyük ilgi gösterdi. Kampanyaya Vali Ömer Toraman ve İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik de kan bağışında bulunarak destek verdi.

 

KÜTAHYA POLİSİNDEN DUYARLILIK ÖRNEĞİ

Vali Toraman, İl Emniyet Müdürlüğündeki kan bağışının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğünün ülke çapında Kızılay ile işbirliği içerisinde bir kan bağışı kampanyası başlattığını belirtti. Kütahya Emniyet Müdürlüğünün de bu anlamda kampanyaya destek olduğunu dile getiren Vali Toraman, şunları söyledi: “Kızılay, nitelikli kan ihtiyacını karşılayan gurur kaynağımız. Dolayısıyla bu tür organizasyonlarla toplumda kan bağışı bilincini oluşturmaya gayret gösteriyorlar. Bugün buradaki kampanyaya katılım da bu duyarlılığın olduğunun işareti. Bizim milletimiz bu konuda hakikaten çok hassas. İnşallah bu kampanyadan iyi bir netice elde edilecektir. Zaten uzmanlar da her sağlıklı insanın belirli aralıklarla kan vermesini tavsiye ediyor. Bütün vatandaşlarımıza çağrımız, kendilerini sağlıklı hissettikleri müddetçe Kızılay kan merkezlerine gelip düzenli olarak kan bağışı yapmalarını talep ediyoruz. Vatandaşlarımızın bugüne kadar vermiş oldukları destekleri bundan sonra da devam etmelerini arzu ediyoruz. Burada kan veren bütün teşkilat mensuplarını, emniyet müdürümüz ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. Görevli Kızılay mensuplarına da çok teşekkür ediyorum.”

 

“BİRİLERİNE HAYAT VERMEK BİZİM İÇİN ONUR VE ŞEREFTİR”

Emniyet mensuplarının her zaman milletin yanında olduğunu ifade eden İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik de, “Kan bağışı kampanyasının bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. Biz emniyet teşkilatı olarak da bunun bilincindeyiz. Her bir arkadaşımız buraya bu bilinçle gelip kan bağışında bulunuyor. Hiçbirisi zorla veya baskıyla bağışta bulunmuyor. İnşallah vermiş olduğumuz kanlar hayatlar kurtaracaktır. Teşkilatımıza mensup 650 civarı personelimiz bulunuyor ve her biri bağışta bulunmak istiyor. Polisin tarifinde de bilindiği gibi, halkın malını, canını ve ırzını koruyan kişi olarak geçer. Kan bağışı ile birlikte birilerine hayat vermek bizim için onur ve şereftir.” diye konuştu.

 

KÜTAHYA EN DUYARLI İLLER ARASINDA

Kütahya Kızılay Kan Merkezi Müdürü Mahmut Ulusoy da kampanyaya gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Vali Toraman, İl Emniyet Müdürü Çevik ve teşkilat mensuplarını teşekkür etti. Ulusoy, Kan bağışında Kütahya duyarlı iller arasında yer alıyor. Gerçekten bu anlamda halkımıza minnettarız. Kütahyalı, düzenlenen kampanyalar ve kampanya dışı bağışta bulunan sayılı illerden biri. İnşallah bundan sonra da aynı duyarlılığın devam etmesini diliyoruz.” dedi. Kan bağışı kampanyasının akşam mesai bitimine kadar devam edeceği bildirildi.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir