“2019 Yoğun çalışma yılı olacak”

937

Vali Dr. Ömer Toraman, Yürütülen çalışmalar ve yapılan faaliyetler açısından 2018 yılının verimli bir yıl olduğunu, 2019’da da yoğun bir çalışma gerçekleştirileceğini söyledi.

Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Merkez ilçe köy muhtarlarıyla, Vahit Paşa Yazma Eserler Kütüphanesinde bir araya geldi. Vali Toraman başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Arif Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Mahalli İdareler Müdürü Hüseyin Bozkurt ile daire müdürleri ve köy muhtarları katıldı.

 

“2019 YILI İÇİN PLANMA VE ÇALIŞMALAR YAPILDI”

Yürütülen çalışmalar ve yapılan faaliyetler açısından 2018 yılının verimli bir yıl olduğunu, 2019’da da yoğun bir çalışma gerçekleştirileceğini ifade eden Vali Dr. Ömer Toraman, “2019 yılı için planlama ve çalışmalar yapıldı, projeler hazırlandı. İnşallah ilerleyen zaman içerisinde bunları hep beraber hayata geçireceğiz. Yine kırsal kesime dönük altyapı çalışmalarında yoğun bir yıl bizi bekliyor. Standartların, altyapı kalitesinin yükseltilmesi noktasında yoğun bir faaliyet göstereceğiz” dedi.

 

“KAYDA DEĞER ÜRETİM İÇİN BİRLİKTE ÜRETMELİYİZ”

Birlikte Üretim projesinin öneminden de söz eden Vali Dr. Ömer Toraman, ilk örneklerin hayata geçirilmeye başlandığını söyledi. Merkez’de Gümüş köyünün öncü olduğunu belirten Vali Toraman, “Vatandaşlarımızın hiçbir şekilde mülkiyetlerine dokunmadan yalnızca bir araya gelmelerini isteyerek tarım arazileri belli bir büyüklüğe ulaştığında buralarda toplu bahçe tesis edilecek. Bunun ilk örneklerini arkadaşlarımız ceviz bahçesi tesis etme şeklinde hayata geçirecekler. Kayda değer bir üretim elde etmek için iş birliğiyle üretme modelini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu konuda merkezde Gümüş köyümüz öncü oldu. 600 dekarlık bir alan toplu bahçe tesisi için tespit edildi. İnşallah bu alanı kapalı ceviz alanı yapacağız” dedi.

 

“SULANABİLİR ARAZİDEN İSTİFADE ETMELİYİZ”

Sulanabilir tarım arazileri hakkında da konuşan Vali Dr. Ömer Toraman, “Kütahya’da bazı alanlar sulanabilir arazi niteliğine kavuştu. Bu çok önemli bir gelişme çünkü sulanabilir arazide dönüm başına verim ektiğiniz ürüne bağlı olarak çok ciddi manada artıyor. Bundan istifade etmemiz lazım. Sulanabilir arazisi olan köylerimizin gelir getirici ürünlere geçmesi büyük önem arz ediyor. Sulu tarım için İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden destek alın” ifadelerini kullandı.

 

“ANLAYIŞ VE SAĞDUYU BEKLİYORUZ”

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde muhtarlara önemli sorumluluk düştüğüne dikkat çeken Vali Dr. Ömer Toraman, anlayış ve sağduyu vurgusu yaptı. Vali Toraman, “Bu sürecin karşılıklı anlayış ve hoşgörü içerisinde geçmesi, bir sıkıntı olduğunda idareye veya Seçim Kuruluna intikal ettirilmesi gerekiyor. Türkiye çok başarılı seçimler yapıyor, bu seçimi de inşallah başarıyla yapacağız. Yeter ki tartışmaya, sürtüşmeye yol açmasın. Burada da tabii bütün muhtar adaylarına sorumluluk düştüğü gibi mevcut muhtarlara daha fazla sorumluluk düşüyor. Bu konularda daha olgun ve sağduyulu bir tavır bekliyoruz” diye konuştu. Vali Toraman’ın konuşmasının ardından muhtarlar söz alarak sorun ve taleplerini dile getirdiler. Muhtarlara tek tek söz veren Vali Dr. Ömer Toraman, sorunların gecikmeden çözümünü istedi, ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir