Yayalara broşürlü uyarı

979

Kütahya’da ‘Yaya öncelikli trafik’ uygulaması kapsamında araç denetimlerine devam eden trafik ekipleri, bu kez yayaları denetledi. Ekipler, ışık ihlali yapan yayaları bastırdıkları el broşürleri ile daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Atatürk Bulvarı ve Zafer Meydanındaki ışıklı kavşakta yolun karşısına geçen vatandaşları hem uyardı, hem de kural ihlaline uymayan yayalara bundan sonra cezai işlem uygulanacağı bilgisi verdi.
Trafikle alakalı toplumsal bilinç ve mücadelenin yapılması gerektiğine dikkat çeken ekipler, Kütahya’da yayaların karıştığı kazaların yüzde 70’inde yayaların kusurlu olduğunu ifade etti. Yayaya yol vermeyen araçlarla ilgili denetimlerin bir taraftan devam ettiğine değinen ekipler, yayalarında trafikte bilinçli olmaları gerektiğini söyledi.
Eğitim faaliyetlerinin ardından trafiği riske atan yayalara 235 liraya kadar idari para cezası kesilebileceğini vurguladı.
Uygulama noktasından geçen bazı vatandaşlar uygulamanın oldukça faydalı olacağını ifade etti.
Vatandaşlardan Ömer, kendisinin de aynı zamanda bir sürücü olduğunu belirterek, “Bugün yaya olarak yolun karşısına geçtim. Polisin yapmış olduğu bilgilendirme oldukça anlamlı. Aynı zamanda sürücüyüm de. Genellikle yaya geçişlerinde yayaya öncelik veririm. Yayaların da sürücülerin de kurallara uyması ve birbirlerine saygılı olmaları gerektiğine inanıyorum.” dedi.
Diğer bir vatandaş da trafikte geçiş üstünlüğünün yayaların olması gerektiğini dile getirdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir