Tanzim satış olmalı mı?

1019

Sebze ve meyvede fahiş fiyatlar nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın gündeme getirdiği ‘Tanzim Satış Noktası’ için Kütahya Belediyesi çalışmalarını tamamladığı bildirildi. Pazarcılar odası ise Kütahya’da fiyatların uygun olduğunu, ‘Tanzim Satış Noktası’a ihtiyaç olmadığını söylüyor.

“ALTYAPIMIZ HAZIR”
‘Tanzim Satış Noktası’nın üreticiden alıp tüketiciye doğrudan ulaştırılacak bir sistem olacağını söyleyen Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu,” Üreticiden alıp tüketiciye arada komisyoncu oluşmadan doğrudan ulaştırılacak bir sistem olacak. Bu konuda bizim de alt yapımız oluşmuş durumda. İşletme iştirakler ve hal müdürlüğümüz ile birlikte fiyatların düşürülmesi ve vatandaşa daha uygun ulaştırılması için bakanlığımızın talimatları doğrultusunda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” dedi.

“KÜTAHYA’DA İHTİYAÇ YOK”
Kütahya sebzeciler ve pazar yerleri esnaf odası başkanı Hakan Akdaş ise, Kütahya halkının çevre illere göre en ucuz sebze ve meyveyi tükettiğini söyledi.
Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde halcilerden kaynaklanan problemlerin olduğunu ifade eden Akdaş, “Zaten Kütahya’da sebze ve meyve fiyatları Türkiye ortalamasının altında. Çevre illere göre en ucuz sebze ve meyveyi bizim vatandaşımız yiyor. Tanzim satışın kurulması illaki esnafımızı etkileyecektir. Ancak çeşit ve tazelik bakımından vatandaşlarımız yine pazarcı esnafımızı tercih edecektir.” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir