Kütahya’da kan ve kök hücre bağışı kampanyası destek

1011

Kütahya’da, lösemi hastası 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı ve diğer lösemi hastaları için başlatılan kök hücre ve kan bağışı kampanyasına vatandaşlar destek verdi.
Kütahya’da vatandaşlar, lösemi hastası 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı ve diğer lösemi hastaları için başlatılan kök hücre ve kan bağışı kampanyasına destek için Kızılay Kan Merkezi’nde bağışta bulundu.
Kentte faaliyette bulunan bazı sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşların, ‘Kütahya umut oluyor’ sloganıyla başlattığı kan ve kök hücre bağışı kampanyası ilgi gördü.
Fuat Paşa İlköğretim Okulunda bulunan Kızılay Kan Bağışı Merkezine gelen vatandaşlar, hem kan bağışında bulundu hem de kök hücre için gönüllü bağışçı oldu.
Kampanyaya vatandaşların yanı sıra Vali Yardımcısı Arif Yalçın, bazı siyasiler ve sivil toplum kuruluşu üyeleri destek verdi.
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi Fatih Alkış, kampanyadan haberdar olunca destek için harekete geçtiklerini belirtti.
Kampanyayı çok anlamlı bulduklarını dile getiren Alkış, “Böyle bir kampanyanın Türkiye’nin birçok yerinde olduğunu duymuştuk. Lösemi hastası 3,5 yaşındaki Öykü Arin için Kütahya’da da kampanyanın olmasını çok anlamlı buluyoruz. Biz bunu duyunca üyelerimizi bilgilendirdik. Çok sayıdaki üyemiz bugün buraya gelip kan bağışında bulunarak kök hücre için de gönüllü bağışçı oldular. Bu kampanya ile yapılan bağışlar, inşallah hem Öykü kızımıza ve hem de diğer lösemi hastası olan kardeşlerimize çare olunur.” diye konuştu.
Kütahya Kızılay Kan Bağışı Merkezi doktorlarından Mehmet Güzeldülkar da, kan ve kök hücre bağışının yılın her günü devam ettiğini, ancak bazı sivil toplum kuruluşları tarafından başlatılan kampanya ile bağışçı sayısının arttığını söyledi.
Bağış ile ilgili bilgiler de veren Güzeldülkar, şunları söyledi:
“Kızılay Kan Bağışı Merkezinde kök hücre ve aynı zamanda kan bağışı ile beraber çalışıyoruz. Dileyen herkes stantlarımıza uğrayarak kan veya kök hücre bağışında bulunabilir. Bazı vatandaşlarımız kan veya kök hücre bağışı konusunda eksik bilgiye sahip oldukları için çekinceleri olabiliyor. Kan vermek isteyip kök hücreden kaçıyorlar. Ya da tam tersi olabiliyor. Esasında ikisinin de yöntemi aynı. Bizler bağış öncesi gerekli muayeneleri yaparak olumsuzluk yaşanmaması için tedbir alıyoruz.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir