Öncelik hayatın, öncelik yayanın

1037

Kütahya’da, yaya geçitlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi ve vatandaşların geçiş üstünlüğünün vurgulanması amacıyla etkinlik düzenlendi.

AMAÇ SÜRÜCÜ VE YAYALARI BİLGİLENDİRMEK
Etkinlik kapsamında Vali Ömer Toraman, kent protokolü ve öğrenciler, Zafer Meydanında ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarındaki trafik ışığı olmayan yaya geçitlerini kullanarak yolun karşısına geçti.
Etkinlik hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Vali Toraman, düzenlenen etkinlikle karayolları trafik kanununda yapılan bir değişiklikle trafikte yayalara öncelik verilmesi konusunda yapılan yasal düzenlemenin duyurulmasının amaçlandığını belirtti.
Amaçlarının meydana gelen kazalarda can ve mal kaybı ile yaralanmaları en aza indirmek olduğunu dile getiren Vali Toraman, “Sürücüler, trafikte herhangi bir işaret, trafik ışığı veya görevli bir polis olmadığı zamanlarda da yaya geçitlerinde yayaya öncelik vermek mecburiyetindeler. Kanun bunu düzenliyor. Aksine davrananlar cezai müeyyide ile karşılaşacak. Asıl amacımız tabi ki ceza uygulamak değil. Vatandaşlarımızı, sürücülerimizi, yayalarımızı bilinçlendirmek. Bu etkinliğimizin amacı bu.” dedi.

“ÖNCELİK YAYANIN”
Meydana gelen kazalarda yayaların etkilendiğini de ifade eden Toraman, şöyle devam etti: “Türkiye genelinde olduğu gibi Kütahya’da da trafik kazaları içerisinde maalesef yayalarımızı da etkileyen kazalar meydana geliyor. 2018 yılında Kütahya’da yaklaşık 170 yaya vatandaşımız kazalarda yaralanmış bulunuyor. Amacımız kazaları ve kazalarda can ve mal kaybı ile yaralanmaları en aza indirmek. Onun için de kurallara uyulması konusunda kamuoyuna çağrıda bulunuyoruz. Asıl amacımız bu. Bizim buradan sürücülere çağrımız, bir yaya geçidine yaklaşırken muhakkak hızlarını düşürsünler. Eğer yaya geçidinde bir yaya görüyorlarsa da muhakkak dursunlar ve o yayanın geçişini tamamladıktan sonra yollarına devam etsinler. Bizim çağrımız bu.”
Toraman, etkinlik kapsamında emniyet ve jandarma trafik birimlerinin okullarda konu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunacağını da sözlerine ekledi.
Geçişlerde duran sürücülerle sohbet eden Vali Toraman, yapılan etkinlik hakkında bilgiler verdi.
Etkinlikte sürücülere bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir