Kütahya MÜSİAD’da bayrak değişimi

980

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kütahya Şubesinde gerçekleştirilen 4. Olağan Genel Kurulun ardından Yılmaz Kırdar, başkanlık görevini seçime tek liste olarak giren İsmail Tosun’a devretti.
Kentteki bir otelde düzenlenen MÜSİAD Kütahya Şubesi 4. Olağan Genel Kuruluna CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, MHP Kütahya İl Başkanı Ferhan Yıldırım, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Ahmet Sami Kutlu, MHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Alim Işık, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Abdulsamet Temel, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ve çok sayıda iş adamı katıldı.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlanan genel kurulda divan başkanlığına Emin Yüce, divan katip üyeliklerine Ahmet Sağdıç ve Ahmet Muhammed Tosun seçildi.
Genel Kurulun ilk konuşmasını yapan Yılmaz Kırdar, “11 binin aşan üyesi ve 60 bine yakın işletmeyi temsil eden MÜSAİD ve yaklaşık bir milyon 600 kişiye istihdam sağlayan, yurt içinde 86 irtibat noktası bulunan, yurt dışında 78 farklı ülkede 208 noktada hizmet veren ülkenin sorunlarını görüş, öneri ve birikimlerini paylaşıma açan güçlü bir sivil toplum örgütüdür. Böylesine büyük bir örgütün bünyesinde bulunduğum için mutluyum. 4 Kasım 2013 tarihinden günümüze kadar yürüttüğüm bu görevi bana veren büyüklerime şükranlarımı iletiyorum. Yeni yönetime başarılar diliyorum” dedi.
Konuşmasının ardından Kırdar’a verdiği emeklerden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.
MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Abdulsamet Temel ise, “Bugün Kütahya’dan, Uşak’tan Afyon’dan bir işadamımız dünyanın hangi ülkesine gitmek isterse o ülkede hem MÜSİAD’ı hem de ülkemizi temsil eden, işadamlarımızın işlerine yardımcı olacak birilerini bulabiliyorlar. 29 yıldır yılmadan yorulmadan ilk günkü heyecanı ile teşkilatını gençleştirerek yolumuza devam ediyoruz. Yılmaz Kırdar’a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, yeni yönetime başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
MÜSİAD’ın Kütahya’da kök salmasında Yılmaz Kırdar’ın çok büyük destekleri olduğuna dikkat çeken AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Ahmet Sami Kutlu da, “Ticaret ve üretim yaparken değerlerimize uygun bir şekilde yapmak ve nihayetinde toplumsal gelişimi sağlamak hedefler arasında. MÜSİAD yerel yönetimlerin en büyük paydaşlarından birisidir. Yeni yönetime görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.
İşadamlarının devletin üzerindeki yükü ciddi ölçüde aldığını belirten MHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Alim Işık, “Bu alanda MÜSİAD’ın aktif rol aldığı illerden birisi Kütahya. Ülkemiz ve ilimiz hepimizin ortak değeri. Ne kadar iyi olursa, iş dünyamız ne kadar istihdam sağlarsa sosyal barışa ve ülkenin geleceğine ciddi yatırım yapmış olur. Sanayi sektörü bir ilin lokomotif sektörüdür. Sanayi ile birlikte diğer sektörlerde gelişecektir. Kütahya’nın ciddi bir potansiyeli var. Bu potansiyeli hep birlikte istihdama dönüştürecek çalışmayı gerçekleştiririz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan seçime tek liste olarak giren İsmail Tosun MÜSİAD Kütahya Şubesinin yeni başkanı seçildi.
Genel kurulda katılımcılara seslenen MÜSİAD Kütahya Şube Başkanı İsmail Tosun, “Bu kutlu görevi bana layık gördükleri için başta genel merkezimiz olmak üzere üyelerimize teşekkür ediyorum. MÜSİAD Kütahya başkanı olarak en büyük arzum, genel merkezimin hazırladığı Türkiye’nin ithalatına çok paralar ödediği bazı kalemlerle ilgili. Kütahya’da ithal edilen ürünlerin bazılarının şehrimizde üretilmesi ile cari açığa katkı sağlamak için çalışma yapacağız. Bu konuda Kütahya’daki başta siyasi kurumlar olmak üzere resmi kurumlardan destek isteyeceğiz. İnşallah iki yıl sonra yapılacak olan kongremizde de örneklerle burada hangi üretimleri yaptığımızı Kütahya ve Türkiye’ye MÜSİAD olarak hangi katkılarımızın olduğunu anlatmak nasip olur” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir