Gövde gösterisi

947

AK Parti Kütahya İl Başkanlığı, Kütahya il, ilçe ve belediye başkan adaylarını düzenlemiş olduğu görkemli bir toplantı ile tanıttı. Toplantının düzenlendiği salonu hınca hınç dolduran partililer ve vatandaşlar, yapılan konuşmalar ve açıklana aday isimleri ile büyük coşku yaşadı.
Dumlupınar Spor Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısı saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

“BİZİ BİR ARAYA GETİREN RECEP TAYYİP ERDOĞAN SEVGİSİDİR”
Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, 31 Mart yerel seçimlerinde zaferle çıkacaklarını söyledi.
Salonu dolduran herkese teşekkür eden ve birliktelik mesajı veren Çetinbaş, şöyle konuştu: “Bizi bir arada tutan, hangi ilçemizde kimin belediye başkan adayı veya belediye, il genel meclis üyesi olacağı hususu değildir. Sizi ve bizi, topyekün hepimizi, böyle bir kış gününde, büyük bir enerji ile böyle bir salonda toplayan, sevgisi gönüllerimizden taşan Recep Tayyip Erdoğan sevgisidir. Recep Tayyip Erdoğan Kütahya’da her ailenin bir ferdidir. Kiminin ağabeyi, kimin Tayyip amcası, kimin kardeşi, yeni doğmuş bebelerin Tayyip dedesidir. Recep Tayyip Erdoğan, hanım kardeşlerimizin kendi inançlarına ve manevi değerlerine göre yaşamalarının ve çocuklarını bu inançlarına göre yetiştirmelerinin garantisidir. Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişiminde, hainlerin, “yakalayacağız, derdest edeceğiz, sorgulayacağız” dedikleri ve belki kaçar diye düşünürken, kendi cep telefonundan bir ulusal televizyona bağlanarak, “Ben siyasi hayatım boyunca milletimden başka bir güç tanımadım. Milletimi, şehirlerinin meydanlarına, havalimanlarına davet ediyorum. Siz dik durun yeter. Biz ölümüne” diyen bir koca yürektir. Şimdi bize düşen, istikameti doğru olduğuna inandığımız, liderimizin arkasından, istikametinin dosdoğru olduğunu bildiğimiz için, istikametinin hiçbir zaman sarsılmayacağına güvendiğimiz için, geçmişte yaptıklarının gelecekte ortaya koyacaklarının teminatı olduğu için, durmadan, yorulmadan, sen ben demeden gece gündüz çalışacağız.”

“CUMHURBAŞKANIMIZ ‘İŞTE BENİM KÜTAHYA’M’ DESİN”
Seçimlerde kimin aday gösterildiğinin, AK Parti davasının kazanmasının önemli olduğuna da işaret eden Çetinbaş, “Mevcut belediye başkan adaylarının koluna girerek hep birlikte çalışacağız. Sizlerden beklentimiz, sizlerden umudumuz, geleceğe dair inşallah böyledir. Cenabı Allah hepimizi birbirimize mahcup etmesin. Sonra teşkilatlarımızı topyekûn Sayın Cumhurbaşkanımıza mahcup etmesin. Sayın Cumhurbaşkanımız 31 Mart 2019 gecesi AK Parti genel merkezinde veya halkın cumhurbaşkanlığı külliyesinden tüm anayolunun seçim sonuçlarını incelediğin de Kütahya’ya baktığında ‘işte benim Kütahyalı kardeşlerim’ desin. Ben bu duygu ve düşünceler ile aday tanıtım toplantımızın” dedi.

KUTLU PROJELERİNDEN BAHSETTİ
Çetinbaş’ın ardından konuşan AK Parti Kütahya Belediye Başkan adayı Ahmet Sami Kutlu ise seçilmesi halinde yapacakları çalışmalardan örnekler verdi.
Katılımcı bir belediyecilik modelini benimseyeceklerini ifade eden Kutlu, şunları kaydetti: “Belediyecilik anlayışımızı 5 sütun üzerine inşa edeceğiz. Fiziksel kalınma, ekonomik kalkınma, sosyal kalkınma, kültürel ve siyasi ve demokratik kalkınma. Bu çalışmalarımızı yürütürken katılımcı olacağız. Sunacağımız projeler haricin de mahalle mahalle tüm sorunlar tek tek incelenecek ve hemşerilerimizle istişare edilip sorunlar tespit edilip gereğince e çözülecektir. Fiziksel kalkınma, planlama, imar, altyapı, üst yapı, park ve bahçe gibi donatılarla sağlanacaktır. Sosyal kalkınma ise sosyal belediyecilik, sosyal çevrenin korunması yoksullara yardım ve sosyal dayanışma ile ve bu projeleri arttırma ile sağlanacaktır. Kültürel kalkınma Kütahya’mızın kültürel tarihinin sanatının harman olması bir şehir olması münasebetiyle kültürel etkinlikler attırılacak. Hemşerilerimizin kültür etkinliklerinin gözdesi olması, kültür ve tabiat varlıklarının korunması yöntemi ile sağlanacaktır. Ekonomik kalkınma stratejik planların yapılması ile şehir ekonomisinin geliştirilmesi ve istihdamın artırılması ile Kütahya’mızın sanatsal ve tarihi yönü ile normal kaynaklarının da değerlendirildiğinde bir turizm kenti. Dumlupınar ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile bir eğitim kenti, birinci ve ikinci organize sanayi ve tavşanlı organize sanayi bölgeleri zafer organize sanayi bölgesiyle inşallah bir sanayi şehri olarak gelişme sağlanacaktır. Siyaset ve demokratik kalkınma, yönetime katılış hemşerilik bilincinin artırılması Kütahya’mıza ait olmanın gururu ile sağlanacaktır. Sayın Cumhurbaşkanlığımızın şehrimizin tamamını kucaklayacak bir çalışma anlayışı ile çalışmamız gerektirdiğini kendilerinin söylemleriyle tekrar hatırlatmak isterim.”

“AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ BİR GÜNEŞ GİBİ DOĞMUŞTUR”
Toplantıya katılan AK Parti MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili İffet Polat da burada yaptığı konuşmada, AK Partinin icraatlarından bahsetti.
AK Parti belediyeciliğinin temelinin 1994 yılında cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanı olarak seçilmesi ile başladığını aktaran Polat, şöyle konuştu:
“AK Parti belediyeciliği aslında o güne kadar siyaseti yerel belediyeciliği kişisel ve parti çıkarları doğrultusunda şekillendiren ve milletimizin umudunu sömüren, değerlerini ayakların altına alan, milletimizi asla düşünmeyen zihniyetin üzerine adeta bir güneş gibi doğmuştur. Cumhurbaşkanımızın çok kısa sürede İstanbul’da ortaya koyduğu belediyecilik örneği AK Parti yerel yönetim seçimleri olan 2004 seçimlerin de milletimiz, 2002 seçimlerinde Türkiye yönetim ehliyetini partimize vermiştir. 2004 yılında Türkiye AK Parti belediyeciliğini tanımıştır. Partimiz kendisinin 2004 yılında 771 belediye yönetme idaresini veren milletimize karşı mahcup olmamıştır. Yol, su, çöp, temizlik hizmetleri temel alt yapı hizmetlerinden mahrum olan şehirlerin alt yapılarında düzenlemeler yapılmıştır ve bu anlayış Recep Tayip Erdoğan belediyecilik anlayışıdır.”

“AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ YOLUNA DEVAM EDECEK”
AK Partinin girdiği hemen her seçimde milletten büyük destek aldığını da aktaran Polat, “Nihayetinde milletimiz her zaman AK Partinin yanında yer almış, 2004 yılın da yüzde 40, 2009 yüzde 39 ve 2014 yüzde 45’lik bir oy oranıyla milletimiz partimize sahip çıkmıştır. Hep söylediğimiz gibi AK Parti kendisiyle yarışan bir partidir. Bugün 16 yılda yaptığımız hizmetler neticesiyle artık toplumda ki algı değişmeye başlamıştır. 15 yıl önce sadece temel ihtiyaçlara ulaşmaya çalışan şehirlerimizin bugün artık temel problemleri çözülmüştür. AK Parti halktan gelen talepleri yeni projeler ile yine halkın hizmetine sunan bir belediyecilik anlayışına sahip olmuştur. 31 Mart seçimlerine giderken AK Parti belediyecilik anlayışını kendisini yenileyecek ve güncelleyecek ve yoluna devam edecektir. Bu seçimlerin diğer önemli noktası ise Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde bu sistemin yerel seçimleri gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Toplantıda AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan, İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler de birer konuşma yaparak seçimlerin önemden söz etti. Milletvekilleri, 31 Mart yerel seçimlerinden Kütahya’nın zaferle çıkacağını kaydetti.
Toplantının sonunda AK Parti MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili İffet Polat, AK Parti Kütahya belde ve ilçe belediye başkanlarını açıkladı.
İlçe belediye başkan adayları şöyle: Altıntaş’tan Arif Teke, Aslanapa’dan Muammer Özer, Çavdarhisar Halil Başer, Domaniç Yurdagül Bakkal, Dumlupınar Şemsettin Akağaç, Emet Hüseyin Doğan, Gediz Muharrem Akçadurak, Hisarcık Fatih Çalışkan, Pazarlar Bilal Demirci, Simav, Adil Biçer, Şaphane Rasim Daşhan, Tavşanlı Mustafa Güler olarak açıklandı.
AK Partinin belde belediye başkan adayları ise şöyle: Çukurca Emin Taşkın, Eskigediz Ercan Şimşek, Gökler Kerim Şahin, Yenikent Osman Kokrmaz, Seyitömer Nihat Ada, Akdağ Yakup Oran, Naşa İbrahim Yavuz, Güney Halil İbrahim İlhan, Çitgöl Güray Güner, Kuşu Feridun Aktay, Demirci Cahit Onar, Kuruçay Erhan Demiray, Balıköy Alaaddin Kaçan, Tunçbilek Nejat Tülek, Tepecik Adnan Korkmaz.
İsimlerin açıklanmasının ardından teşkilat mensupları ile belediye başkan adayları fotoğraf çektirdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir