‘Önceliğimiz birlikteliği sağlamak’

923

MHP Belediye Başkan Adayı Alim Işık, seçilmesi halinde yapacağı bir çok çalışmanın olacağını ancak ilk yapılması gerekenin insanların arasındaki birlikteliği sağlamak olduğunu bildirdi.

MHP’DEN 10 OCAK DAVETİ
MHP Belediye Başkan Adayı Işık, İl Başkanı Ferhan Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı İsmail Küçük ve Kadın Kolları Başkanı Hülya Öztürk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle yemekli bir toplantıda bir araya geldi.
Burada bir konuşma yapan Işık, “Gazetecilerin çok değerli hizmetler yaptığını biliyoruz. Gazetecilerin yılın her gününü bayram havasında geçirmelerini, memleketimizi, Allah’ın desteğiyle her gün güzel haberlerle bilgilendirmelerini diliyorum. Bizim bu davetimize icabet ederek bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇOK GÜZEL BİR SEÇİM ATMOSFERİ GEÇİRİYORUZ”
Seçim çalışmalarını değerlendiren Işık, şöyle konuştu: “Her şeyden önce temennimiz hiç kimsenin burnu dahi kanamadan seçimleri geçirmek. Bizler de bu kapsamda kimseyle didişmeden, tartışmadan, gelecekte hayalimiz, sevdamız olan Kütahya’yı nasıl inşa edebilirizin arayışı içerisindeyiz. Bu seçimin diğer seçimlerden bir farkı olduğunu görüyorum. Vatandaşımız bu kez herhangi bir baskı ve korku içerisinde olmaksızın fikrini açıkça beyan edebiliyor. Kütahya’mızın bu ortama kavuşmuş olmasından dolayı memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Özlediğimiz Kütahya buydu. Gittiğimiz yerlerde, hoşumuza gitsin veya gitmesin vatandaşımız fikirlerini açık açık beyan edebiliyorlar. İnsanlarımız daha ölçülü ve kafalarındaki soruların yanıtlandığı bir seçim atmosferini bize yaşatıyorlar. Bu anlamda da bütün hemşerilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

“ÖNCELİĞİMİZ, BİRLEŞTİRİCİ BİR YÖNETİM ANLAYIŞI”
Göreve gelmesi halinde Kütahya için birçok hayalinin olduğunu, ancak öncelikli olarak yapılması gerekenin insanların arasındaki birlikteliği sağlamak adına çalışma yapacaklarını da ifade eden Işık, “Şu anda Kütahya’nın bana göre en büyük sorunu maalesef vatandaşlarımızın ikiye ayrılmış olmaları. Bugüne kadarki yönetimlerden memnun olan bir grup var. Bunlar için Kütahya sorunu olmayan bir il gibi görünebilir. Ama sair ekseriyet dediğimiz, Kütahya’mızda yaşayan çoğunluğun bir şekilde kendilerinin değişik mevkilerde ikinci sınıf vatandaş olarak değerlendirildiği, belki bilerek işlerinin geciktirildiği düşüncesinde olan bir kesim var. Bu nedenle bu memnun olanla memnun olmayan kesimi, Kütahya’nın ortak menfaatleri etrafında toplamamız gerektiğini düşünüyorum. İnşallah rabbim nasip eder de emaneti devralırsak önce belediyedeki icraatlarımızdan başlayarak herkesin belediyesi olduğunu yapacağımız çalışmalarla göstereceğiz. Onun dışında ulaşım, altyapı, istihdam, göç gibi değişik sorunlar var ama öncelikle başarmamız gerekenin birleştirici bir yönetim anlayışını sergileyeceğiz” diye konuştu.
Kütahyaspor için yapacakları bazı çalışmalardan da söz eden Işık, Kütahyaspor için belediyenin imkanlarını seferber edeceklerini, Kütahyaspor’u üst liglere çıkması konusunda destekleyeceklerini de ifade etti.

“YEREL BASINIMIZA DESTEK OLMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞU”
Bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladığını dile getiren İl Başkanı Ferhan Yıldırım ise, şunları kaydetti: “Gazetecilerimize eşit şartlarda daha rahat çalışabilecekleri bir ortam da nice bayram dolu günler diliyorum. Tabi ki basınımızın içinde bulunduğu zorluklar ortada özellikle yerel basınımız çok ciddi zorluklar çekmekte. Ekonomik krizlerle birlikte bir mücadele içerisinde. Tatbiki yerel basınımıza destek olmak öncelikli olarak hepimizin sorumluluğu ve görevi. Çünkü basınımızın buradaki sorumluluğunun ne kadar önemli olduğunu o karanlık günde 15 Temmuz gecesinde hep birlikte şahit olduk. Basın ortak bir ses, ortak bir güç, ortak bir okul, bir yol gösterici diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk dolayısıyla hepinizin gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam da davetlerinden dolayı MHP İl Teşkilatına ve Işık’a teşekkür etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir