Çiftçilere destek bilgilendirmesi

891

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Kurt, “İl Özel İdare kaynaklı makine ekipman ve lojistik destek projesi kapsamında hassas mibzer, çapa makinası ve gübre römorku hibe edilecek” dedi.
İl Özel İdare kaynaklı uygulanacak olan projelerin devam eden tanıtım programları kapsamında Dumlupınar ilçesinde çiftçi toplantısı düzenlendi.
Düzenlenen çiftçi toplantısına Dumlupınar Kaymakamı Abdulkerem Abbasoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Kurt, Dumlupınar İl Genel Meclisi üyesi Şaban Türk, Dumlupınar ilçemize bağlı 14 köyün muhtarları, Dumlupınar İlçe Tarım Müdürlüğü personelleri ile teknik personeller katıldı.
İl Özel İdaresince 2019 yılı için tarım sektörüne tahsis edilen bütçe ile ilgili İl Özel İdare başkanı Musa Yılmaz’a teşekkür ederek sözlerine başlayan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Kurt, kurtuluşun ve kuruluşun ana merkezi olan Dumlupınar ilçesinde olmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
“Dumlupınar ilçemizde yapılan geleneksel tarım, makine ekipman destek ve uygulama yayım projesi ile kendi tarımsal potansiyelinin çok üzerine çıkacaktır” diyen İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Kurt; “2000 dekarlık nohut ekim alanında kullanılmak üzere ilçemizde olmayan pnömatik hassas mibzer, sıra arası çapa makinası ve katı gübre römorku alıyoruz. Ürün verimliliğini arttırarak maliyetlerin düşürülmesi amacıyla en iyi ekim, bakım ve en çok verim adlı 75 bin lira bütçeli proje ile Dumlupınarlı çiftçilerimizin taleplerini karşılamış olacağız” dedi.
İl Müdürü Kurt; proje ile bölge ekonomisine uygun tarım desenini geliştirerek, kimyasal gübre kullanımını azaltmayı hedeflediklerini belirterek pnömatik mibzer en az tohum kullanılarak tohum tasarrufu, sıra arası çapa makinası yabancı ot mücadelesiyle kimyasal ilaç masrafını, katı gübre römorku ise zengin hayvan gübresini tarla yüzeyine homojen bir şekilde dağıtması nedeniyle kimyasal gübre kullanımını azalttığını ve verimi arttırdığını ifade ederek, uygulanacak olan projenin ilçeye hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Dumlupınar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fırat Altıntaş’ın tarımsal mekanizasyon projesi ile ilçeye kazandırılacak pnömatik kombine hassas ekim makinası, sıra arası çapa makinası ile katı gübre dağıtma römorku kullanımı hakkında katılımcılara yaptığı sunum ile devam edildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir