‘Kütahya’ya hizmet etme arzusundayız’

1104

Kütahya Gazeteciler Cemiyetinde gazetecilerle bir araya gelen MHP Kütahya Belediye Başkan adayı Alim Işık, “Hedefimiz Kütahya’mızı ilk 5 il arasına sokmaktır.
Kütahya’nın var olduğu coğrafik konumu ve sahip olduğu tarihi, kültürü ve diğer zenginlikleri açısından bu konuma çok kısa sürede gelebilecek bir il olduğunu düşünüyorum. Her şey hazır, bu helvayı yapacak insanlar lazım. Biz o helvayı yapmaya talibiz ve inşallah yapacağız.”

BAŞKAN SAĞLAM BAŞARILAR DİLEDİ
MHP Kütahya Belediye Başkan adayı Alim Işık, İl Başkanı Ferhan Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı İsmail Küçük ve Kadın Kolları Başkanı Hülya Öztürk ile birlikte Kütahya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, cemiyet faaliyetleri ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Sağlam, Işık ve ekibine başarılar diledi.

“HİZMET ETME ARZUSUYLA YOLA ÇIKTIK”
Kütahya halkından ve partisinden kendisine ciddi teveccühün olduğunu, bu teveccüh için yaşadığı mutluluğu ifade ederek teşekkür eden MHP Kütahya Belediye Başkan adayı Alim Işık ise, cumhur ittifakı anlaşmasına mümkün olduğunca uyarak seçim döneminde çalışmalarını yürüteceklerini söyledi.
Bu anlamda hiçbir şekilde, hiçbir şart altında hiç kimseye olumsuz bir söylemle yaklaşmayacaklarını dile getiren Işık, şöyle konuştu: “Bizim sevdamız Kütahya. Dolayısıyla bu Kütahya’da herkesin katkısını alacak, iktidar muhalefet ya da geçmişte bu şekilde hizmet yarışında bulunmuş olan herkesle bir araya geleceğim. Sonuçta kime nasip olursa 1 Nisan tarihinden itibaren o arkadaşlarımız da ellerindeki her türlü projenin belediyemize ulaştırılması ve birlikte yeniden bir araya gelerek ortak ya da benzer projelerin birlikte revize edilip Kütahya’mızın hizmetine sunulması konusunda onlara da çağrıda bulunacağım. Dolayısıyla biz sadece ve sadece Kütahya’mıza hizmet etme arzusuyla bu yarışa katıldık. Kimseyle alıp veremediğimiz olmadı, olmayacak. Alim Işık ve ekibi, devri sabık yaratmak için gelmiyor, geçmiş dönemde hizmet etmiş olan belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle ilgili geriye yönelik herhangi bir hesaplaşma arzusuyla, duygusuyla ya da hırsıyla bir işe soyunmuş değiliz. Vatandaşlarımızın arasında dedikodu olarak yayılmaya başladığı için paylaşmak istiyorum; ‘Alim Işık geldiğinde meclis üyelerinin tamamı mahkemeye verecek ve Kütahya belediyesindeki tüm çalışanları çıkaracak, kendi ekibini işe alacak’ diye. Maalesef yine son günlerde dedikodu niteliğinde bu tür söylemler dolaşmaya başladı. Bunların bizimle uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Hiçbir şekilde düşüncelerimiz arasında yer almamaktadır. Kaldı ki şu anda Kütahya belediyesinde hizmet eden belediye meclis üyelerinin yarısına yakını Milliyetçi Hareket Partili belediye meclis üyeleri. Onları ayırıp da iktidar partisinden yana görev yapmış insanları mahkemeye verme gibi çağ dışı bir uygulamanın benimle yan yana gelemeyeceğini hepiniz bilirsiniz. Böyle bir şeyin pratikte karşılığı yok. Kütahya belediyesinde çalışanların birçoğu memur statüsünde. Dolayısıyla hiçbir arkadaşımızın devlet memurları kanunundaki güvencenin tutulması gibi haksız yere işten atılması zaten mümkün değildir. Diğer işçilerimiz de bu memleketin çocukları.”

“BİZİM DERDİMİZ KÜTAHYA”
Seçilmesi halinde yapacağı çalışmalar hakkında da ipuçları veren Işık, şöyle devam etti: “Bizim derdimiz, Kütahya’da hala devam eden, göçü durdurmanın unsurlarından bir tanesi burada çalışanları mutlu etmek. Kütahya’nın bizim açımızdan özellikle projelerimizin şekillendirilmesinde esas alacağımız iki odak noktası var. Bunlardan birisi hala göç veren bir il konumunda olmamız. Dolayısıyla göçü durdurmak ve uzun vadede artık göç veren değil hatta yakın illerden kaliteli insanı buraya davet eden bir il konumuna gelmek. İkincisi de var olan yaşlı nüfusumuzu mümkün olduğunca gençleştirecek, gençlerimizin burada kalmasına ya da dışarıdan gelen gençlerimizin üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra Kütahya’da iş imkanlarını bulacak bir Kütahya yaratmaktır. Hem göç veren hem yaşlanmış ve Ege Bölgesi’nin en yaşlı nüfusuna sahip olan il durumumuzu doğru analiz edip bunlara çözüm getirecek projelerle huzurunuza geleceğiz. Emanet bize devredilirse ana hedefimiz, Kütahya’mızı Türkiye’nin tercih edilen, huzurlu, güvenilir ve yatırım yapılabilecek ilk 5 ili arasına sokmak olacaktır. Bunu çok önemsiyoruz. Çünkü Kütahya’nın potansiyeli buna çok müsait. Bulunduğu coğrafik konum ve sahip olduğu hazineleri ile birlikte bunu hak ettiği bir il olarak düşünüyoruz. Geçmişte bazı vesilelerle bu gerçekleşmemiş olabilir ama hiçbir zaman gerçekleştirilemeyeceği anlamına gelmez. Önümüzdeki bu dönemde hedefimiz Kütahya’mızı ilk 5 il arasına sokmaktır. Kütahya’nın var olduğu coğrafik konumu ve sahip olduğu gerek tarihi, gerek kültürü, yer altı ve yer üstü zenginlikleri açısından bu konuda çok kısa sürede gelebilecek bir il olduğunu düşünüyorum. Her şey hazır, bu helvayı yapacak insanlar lazım. Biz o helvayı yapmaya talibiz ve inşallah yapacağız.”

“ASILSIZ, KARALAMAYA YÖNELİK SÖYLEMLERE KULAK ASMAYIN”
‘Kütahya belediyesine Alim Işık ve ekibi geldiğinde vatandaşlarımızın belediyeye giremezler’ söylemleri de yer alıyor. Türkiye’de sadece Kütahya’da belediye hizmeti vermeyeceğiz. Bugüne kadar yüzlerce Milliyetçi Hareket partili belediye vardır. Kendi ilimizde 3 tane ilçe beş tane belde MHP’li belediye başkanları ve meclis üyeleri tarafından yönetilmektedir. Bir tane örnek gösterebilirlerse biz daha bu işin başında bunu bırakırız. Böyle asılsız, karalamaya yönelik iftiraya dayalı söylemlerin inanıyorum ki Kütahyalı hemşerilerimiz nezdinde de hiçbir karşılığı yok ama sosyal medya veya bazı iletişim organlarında bu tür kasıtlı haberlere kulak asmamamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bizim kimseye söylenmeyecek, verilmeyecek herhangi bir cevabımız yok. 15 yıllık siyaset hayatımda sadece sevdam Kütahya’mız oldu, hemşehrilerimiz oldu, ülkemiz oldu.”

“SEVMEYENLERİ DE SEVMEYİ ÖĞRENDİK”
“Beş yıl önceki Alim Işık o zamanki şartlarda bir milletvekili idi ve belediye başkanı adayı idi. Bugünkü Alim Işık tecrübelerle beraber bir beş yıl daha yaşamış, artık üçüncü kez Kütahya Belediye Başkanı adayı olarak milletimizin huzuruna çıktığında en azından beş yıl önceki gibi bazı olumsuzluklarla karşılaştığında onlara o dilden cevap vermeye çalışan bir Alim Işık yerine hiç onları dikkate almadan işine bakan bir Alim Işık var. Bunlar bizim için önemli tecrübeler oldu. İnsanların sizi seveni kadar sevmeyeni de olması son derece doğaldır. Sevmeyenleri de sevmeyi öğrendik.”
Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya il Başkanı Ferhan Yıldırım da şu değerlendirmede bulundu: “Seçim çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda ziyaret ettiğimiz her yerde bizlerle ilgili belediye başkan adayımızla ilgili çok iyi temennilerle karşılaşmaktayız. Cenabı Allah inşallah bizleri mahcup etmez. Prof. Dr. Alim Işık ve ekibi ile ilgili ciddi sorular ve sualler gelmekte. Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayımız, İl Başkanı ben, Merkez İlçe Başkanımız, Kadın Kolları Başkanımız bu ekiple birlikte gezmekte. Bunun altını çizmek istiyorum.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir