DPÜ Lübnan Coğrafyasında

1093

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Lübnan Tripoli Üniversitesi arasında bilimsel ve kültürel anlamda ortaklıklar kurulmasına yönelik anlaşma imzalandı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Lübnan Tripoli Üniversitesi arasında bilimsel ve kültürel ortaklıklar anlaşması imzalandı.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ile Lübnan Tripoli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Raafat R. Mikati tarafından imzalanan anlaşma; kurumlar arasında gerçekleştirilecek faaliyetler yoluyla aralarında bir iş birliği ilişkisi geliştirip bu ilişkiyi ilerletebilecekleri bir çerçeve oluşturacak.
Anlaşma kapsamında; kurumlarca yapılacak ortak bilimsel çalışmaların yapılmasının teşviki, ortak etkinlikler düzenleme ve personel ile öğrenci hareketliliklerine yönelik projeler geliştirme gibi başlıklar yer alıyor. İki üniversite personel ve öğrencilerine hareketlilik imkânı sağlayacak Mevlana Programı ve Uluslararası Kredi Hareketliliği (Erasmus+ KA107) konusunda çalışmalar yapılmasında da mutabık kalınan anlaşma ile DPÜ uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında bir ilke imza atarak, uluslararası iş birliklerini Arap coğrafyasına taşımış oldu.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir