Eğitimli gelecek eğitimle gelecek

1012

Kütahya Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, eğitimi hayatın her safhasına yayan, “beşikten mezara kadar ilim öğrenin” diyen ve ilk emri oku olan bir dinin mensubu olan bizler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı iyi yetiştirebilmek için çalışıyoruz” dedi.
“ARTIK HAREKETE
GEÇMELİYİZ”
Başyiğit, Yoncalı Uygulama Otelinde düzenlenen Kütahya Eğitim Vizyonu toplantısında yaptığı konuşmada, eğitimin geleceğinin aynı zamanda insanlığın geleceği olduğunu, çocuklarını ve gençlerini iyi yetiştirebilen ülkeler ve toplumların geleceğe ümitle ve güvenle bakabileceğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığının 2023 eğitim vizyonu ile Türkiye eğitiminin geleceği adına genel bir çerçeve çizdiğini, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Kütahya eğitim vizyonu projesini hazırladıklarını dile getiren Başyiğit, şöyle konuştu: “Artık harekete geçmeliyiz. Çünkü faaliyet içermeyen vizyon hayalden öteye gidemez. İnsanlar, toplumlar geçmişlerini hatıralarından aldıkları dersle geleceğin hayallerine doğru koşuyorlar. Artık dünya o kadar hızlı dönüyor, o kadar hızlı değişiyor, olaylar ve durumlar o kadar hızlı gelişip dönüşüyor ki, şimdi gelecek dediğimiz şey biraz sonra geçmiş olabiliyor. Zamanın ruhunu yakalamayan, dünyanın hal ve gidişine ayak uyduramayan ülkeler ve toplumlar diğer ülkelerin gerisinde kalmaya mahkumdurlar. Bu sebeplerden dolayı gelecek vizyonlarımızın ufukların da ötesini görmesi gerekiyor. Eğitimi hayatın her safhasına yayan, beşikten mezara kadar ilim öğrenin diyen ve ilk emri oku olan bir dinin mensubu olan bizler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı iyi yetiştirebilmek için çalışıyoruz. Çünkü çocuklarını ve gençlerini iyi yetiştirebilen ülkeler ve toplumlar geleceğe ümitle ve güvenle bakabilir.”
“EĞİTİMİN GELECEĞİ,
İNSANLIĞIN GELECEĞİDİR”
Ülkelerin değerlerinin eğitim yoluyla gelecek kuşaklara aktarıldığını ve devamının sağlandığını da aktaran Başyiğit, şöyle devam etti:
“Eğitim, bu yönüyle yarına yapılan en büyük yatırım olma özelliği taşımaktadır. Yaşadığımız yüzyılda bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeler çok hızlı, toplumsal değişmelerinde meydana gelmesine yol açmaktadır. Eğitim de bu gelişim ve değişimden nasibini almaktadır. Çocuklarımıza, hayatlarında gerekli olacak bilgi ve becerileri bugünden kazandırmak gibi ağır bir mesuliyetimiz varken, onları kendilerini bekleyen zamana hazırlamak için eğitimi evren bireyler olarak önce bizim yönümüzü ufka doğru dönmemiz ve ortaya biz vizyon koymamız gerekmektedir. Bu düşüncelerle Kütahya eğitim vizyonu projemizin bugünün öğrencilerini yarına hazırlama misyonumuzun vücut bulmuş hali olarak sizlere sunuyoruz. İlimizde eğitim sisteminin iyileştirilmesi ve niteliğinin artırılması adına özellikle son yıllarda benden önce görevde olan il milli eğitim müdürlerimiz başta olmak üzere onların da emek ve katkılarıyla birçok çalışma yapılmıştır. Bunlar; yeni yapılan derslikler, spor salonları, pansiyonlar, Fatih Projesinin hayata geçirilmesi, Zafer Kalkınma Ajansı ve Üniversite ile beraber yaptığımız protokoller kapsamındaki eğitim faaliyetleri, çocuk oyunları, zarif çocuk ulusal kitap okuma yarışması gibi birçok projeyi ilave olarak biz de Kütahya’mızın eğitimine sunduk ve sunmaya da devam ediyoruz. Ulusal düzeyde düzenlediğimiz “Zarif Çocuk Kitap Okuma Yarışması”nı bu yıl inşallah uluslararası düzeye taşıyoruz. Bunun müjdesini de şimdi vermiş olalım. Çünkü bu ölçekte diğer illerde yapılan bir kitap okuma yarışması yok, Türkiye’de ilk.”
“MERAK EDEN, ARAŞTIRAN, SÜREKLİ ÖĞRENEN VE
KENDİNİ GELİŞTİREN
BİR EĞİTİM ANLAYIŞINI
AMAÇLIYORUZ”
“Okullarda öğrencilerimizin geleceğe umutla bakabilmeleri için desteklenmeleri, geleceğin dünyasını şekillendirecek olanların kendileri olacağına inandırılmaları gerekmektedir” de diyen Başyiğit, “Böyle bir sorumluluğu üstlenebilmeleri için de önce kendilerine olan özgüvenlerinin pekiştirilmesi gerekmektedir. Bu proje ile amacımız merak eden, araştıran, sürekli öğrenen ve kendini geliştiren bir eğitim anlayışını öğrencilerimize yerleştirmektir. Amacımıza ulaşmak için yapılan bu çalışmalardan daha fazlası yapılabilir ve yapılmalıdır da. Çünkü bilginin sürekli olarak yenilendiği bir dünyada eğitim alanında yapılan her yenilik geleceğimizi aydınlatacaktır. Eğitim, doğumdan ölüme kadar süren, aileden başlayarak okul ve sonrasında tüm hayatımızda birlikte olduğumuz bir kavramdır. Eğitim, hayatın ta kendisidir diyebiliriz. İşte bu yüzden attığımız her adımda çocuklarımızı önlerindeki hayata nasıl daha güzel hazırlayabileceğimizi düşünüyor ve bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Vali Yardımcıları Mustafa Güney, Halil İbrahim Ertekin, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Eğitim Bir-Sen Kütahya 1 nolu şube başkanı Fatih Köse, şube müdürleri, akademisyenler, okul müdürleri ve eğitimcilerin katıldığı program Başyiğit’in proje ile ilgili sunumunun ardından sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir