Kütahya’da Kudüs gezisi ödüllü kitap okuma yarışması

1179

Kütahya’da, birincilerinin Kudüs gezisi ile çeşitli hediyelerle ödüllendirileceği kitap okuma yarışması için protokol imzalandı.
Kütahya Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen Kütahya Şubesi işbirliğiyle 4 yıldır düzenlenen “Ödüllü Kitap Okuma Yarışması”nın 5.’si için protokol imzalandı.
Proje kapsamında üç kategoride 5. 6. 7. 8. sınıflar ve liseler olmak üzere sınavlar her üç kategoride gerçekleştirilecek. Yine üç kategoride dereceye giren ilk 43 öğrencilere toplamda 129 öğrencilere bisiklet ödülü, ilk 3 dereceye giren öğrencilere ise altın ile ödüllendirilecek.
Yarışmaya Kütahya genelindeki ortaokul ve lisede öğrenim gören bütün öğrencilerin katılabileceği belirtildi. Kitap okuma yarışmasına başvurular 25 Mart 2019 tarihine kadar devam edecek. Sınav ise 28 Nisan 2019 ‘da yapılacak.
Ortaokul 5. 6. ortaokul 7. 8. ve liseler olmak üzere 3 kategoride 4’ er kitap seçilmiş olup bu kitaplardan 100 soru yöneltilecek, 120 dakika süre zarfında aynı anda başlayacak merkezi sınavla öğrenciler derecelendirilecek. Bu sınavlarda ortaokullar için 3 yanlış 1 doğruyu, liselerde ise 4 yanlış bir doğruyu götürecek. Eşitlik olması durumunda ise yaşı küçük olan bir üst sıraya geçecek.
“BİZİM AHDİMİZ VAR”
Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Fatih Köse, öğretmenevinde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, yarışma ile okuyan bir Kütahya’yı hedeflediklerini belirtti.
Geleceği dair hayallerinin olduğunu dile getiren Köse, şöyle konuştu:
“Bizim bu ülkenin geleceğine dair hayallerimiz, sevdamız. Biz öfkeleniyor, heyecanlanıyor, seviniyorsak bütün bu sevda içindir. Yarınlara dair sevdamız, insanların huzur içerisinde olduğu, kadim medeniyetimizin köklerinde olduğu gibi bütün dünyaya nizam salan bir ülke sevdasıdır. Dolayısıyla bu sevdaya ulaşabilmek, gençliğimizin zihnen ve bedenen sağlıklı bir şekilde yarınlara ulaşabilmesi için sendikacılık faaliyetimizin yanında bu tür kitap okuma yarışmalarının da çok anlamlı olduğunu düşünüyorum.”
TEST İLE TOST ARASINA
SIKIŞTIRMIŞ BİR NESİL
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit konuşmasında şunları kaydetti: “Bu yıl 5’incisini gerçekleştireceğimiz kitap okuma yarışmasının ilimize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum dedi. Başyiğit, bakanlığımızın 2023 eğitim vizyonunda çok belirgin bir hedef var. Bu hedeflerden en önemlisinden bir tanesi de okuduğunu anlayan okuduğunu anladıktan sonra yorum yapan ve çıkarımda bulunan nesiller yetiştirin biz çocuklarımızı test ile tost arasına sıkıştırmış bir nesil olarak nitelendirip şikâyet ediyoruz. Onları testten kurtarmanın en güzel yollardan bir tanesi onlara okuma alışkanlığını kazandırmak okuma alışkanlığını kazandıracak temel yaş ilkokul sıralarıdır. Bu amaçla bizim de Türkiye genelinde ulusal hatta bu sene uluslararası düzeyde düşündüğümüz ‘zarif çocuk kitap okuma yarışması’ var. Bu sene ikincisini gerçekleştireceğiz. Biz bunu ilkokul 3 ve 4. Sınıflar arasında yapıyoruz. Tabi ilkokullarda biz yapıyoruz ama ortaokul düzeyinde, liseler düzeyinde çocuklarımızın okuma alışkanlığını kazanmasının temini için de Kütahya Belediyemizle beraber, Eğitim Bir- Sen Kütahya Bir nolu şubemizle beraber bugün imzalayacağımız protokolle birlikte çocuklarımızın okuyan, okuduklarını anlayan ve bizim kültürümüze ait kitaplar okuyan çocuklar olarak yetişmeyi sağlamak için bugün burada toplanmış bulunuyoruz.”
OKUYAN KÜTAHYA’,
‘DÜŞÜNEN KÜTAHYA
Kütahya Belediye Başkanı Kâmil Saraçoğlu ise, “Biz belediye başkanı olmadan önce sahaya çıktığımızda halkımıza sözlerimiz vardı. Projelerimiz vardı. Ama asıl söylememiz gereken asıl üzerinde durmamız gereken Kütahya’nın şehrimizin yıllardır göz ardı edilen belediyecilik konusunda göz ardı edilen konularını biz öne çıkarmak istiyorduk. Kütahya Kültür ve sanat şehri diyorduk. Sadece belediyenin asfalt ve diğer fiziki çalışmalardan ziyade insanların gönlüne giden insanların ruhi ihtiyaçlarını giderebilecek ve çocuklarımızı geleceğe hazırlayabilecek projelere onların üzerinde durmamız gerektiğini söylemiştik. Tüm Sivil toplum örgütlerine çağrımız olmuştu. ‘Gelin sizler kendi dallarınızla ilgili hangi projeleri yaparsanız bizi de yanınızda ortak olarak görün projelere paydaş olalım beraber bu işi götürelim’ demiştik. Bu çağrımıza ses verenler oldu ama hiç ses çıkarmayanlarda oldu. En güzel çağrımızı Eğitim Bir – Sen yaptı. Okuma yarışması ile ilgili bir projelerinin olduklarını söylediklerinde bizde bu projede varız dedik. O gün 4 yıl önce başladığımız da başkanım 3 kategori var. Biz sizden mütevazi şekilde bisiklet talep ediyoruz demişlerdi. Bu proje başladığında bütün Kütahya ilinde her tarafta oldu. Başladığımız projede biz bu sene beşincisini düzenliyoruz. Yoğun ilginin olduğunu hep gördük. Altı binle başladığımız projede şimdi on iki binlere çıkarmışız. Keşke okuyan öğrenci sayımızı on iki binden 25-30 binlere hatta 40 binlere çıkarabilsek bu başarıyı biz ortaya koyabilsek ondan sonra işte ‘okuyan Kütahya’, ‘Düşünen Kütahya ‘gibi sloganları çok rahat bir şekilde atabilsek” diye konuştu.
Konuşmaların ardından hazırlanan protokol metni Saraçoğlu, Başyiğit ve Köse tarafından imzalandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir