Gerçek gibi sosyal deney

1069

Kütahya’da kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için düzenlenen sosyal deney gerçeği aratmazken tartışmayı gören vatandaşlar gerçek sanarak müdahalede bulundu.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle Cumhuriyet Caddesinde ‘sosyal deney’ etkinliği düzenledi.
Etkinlik kapsamında üniversite öğrencisi Elmas Buse Bulut ve İsmail Kurt, evli bir çifti canlandırarak senaryo gereği cadde ortasında tartışmaya başladı.
Ses tonlarının yükseldiği tartışma gerçeği aratmazken tartışmayı gören bazı vatandaşlar senaryoyu gerçek sanarak müdahalede bulundu.
Müdürlük personeli de tartışmanın hemen ardından gizlendikleri yerlerden çıkarak şiddet karşıtı yazıların bulunduğu dövizler açarak ‘Kadına şiddete dur de’ şeklinde slogan attı.
Etkinlikle ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür vekili Nüket Özel, kadına yönelik şiddet konusunda toplumun farkındalığını artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.
Etkinlikler kapsamında kentin muhtelif yerlerinde sosyal deneyler yaptıklarını dile getiren Özel, şunları kaydetti: “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında toplumun farkındalığını artırmak amacıyla ve vatandaşlarımızın kadına yönelik şiddete karşı tepkisini ölçmek amacıyla şehrimizin muhtelif yerlerinde etkinlikler düzenliyoruz. Etkinlik kapsamında üniversite öğrencisi iki arkadaşımız senaryo gereği toplum içerisinde tartıştılar. Beklediğimiz gibi vatandaşlarımız şiddete sessiz kalmadı. Herkes her yerde araya girmeye çalıştı. Hatta bizim arkadaşlarımız bunun bir etkinlik olduğunu açıklamak durumunda kaldılar. Bugün burada yine durmaksızın kadına şiddete hayır diyoruz.”
Özel, duyarlılıklarından dolayı vatandaşlara teşekkür etti.
Vatandaşlar da şiddetin her türlüsünün kabul edilemez olduğunu, bu bilincin toplumda oluşmasına katkı sağlayan çalışmaların zaman zaman tekrar edilmesini istediklerini ifade etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir