“Her yıl 50 bin ziyaretçi geliyor”

875

Kaymakam Abdulkerem Abbasoğlu: “Dumlupınar Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin kazanıldığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı topraklardır. Her yıl yaklaşık 50 bin kişi ilçeyi ziyaret ediyor.”
Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya’nın Dumlupınar ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Dumlupınar Kaymakamı Abdulkerem Abbasoğlu’nu makamında ziyaret eden Vali Dr. Ömer Toraman, ilçenin tarihi, idari yapısı, ekonomik ve sosyal hayatı hakkında bilgiler aldı.
Ziyarette Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çelik ile İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kurt hazır bulundu.
Dumlupınar’ın Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin kazanıldığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı topraklar olduğunu belirten Kaymakam Abdulkerem Abbasoğlu, her yıl yaklaşık 50 bin kişinin ilçeyi ziyaret ettiğini söyledi. Dumlupınar Kaymakamı Abdulkerem Abbasoğlu, kısa vadeli ziyaretlerin ilçe ekonomisine katkı sağlaması yönünde çalışma başlattıklarını kaydetti.
Vali Dr. Ömer Toraman, Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan’ı da makamında ziyaret etti.
Vali Dr. Ömer Toraman, Dumlupınar ziyaretine Dumlupınar Sosyal Tesisleri ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi, Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi, İlk Hedef Anıtı ve Atatürk Karargah Evi ziyaretiyle devam etti. Ziyaretlerde Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Nevzat Alğan ile Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü personeli Recep Canik, Vali Dr. Ömer Toraman’a bilgiler verdi.

“BU TOPRAKLAR İLELEBET TÜRK YURDU OLARAK KALACAK”
Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi anı defterini imzalayan Vali Dr. Ömer Toraman şu ifadelere yer verdi: “Büyük zaferin kazanıldığı topraklara, Dumlupınar ilçemize yapmış olduğumuz ziyaret vesilesiyle Başkomutan Tarihi Milli Parkı alanını gezme imkanı buldum. Bu ziyaret vesilesiyle kahramanlarımızı ve şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla yad ediyorum. Şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu topraklar ilelebet Türk yurdu olarak kalmaya devam edecektir.”
Dumlupınar Şehitliği ile Büyük Aslıhanlar Üç Tepeler Şehitliği’ni ziyaret eden Vali Dr. Ömer Toraman, şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı, dua etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir