Saadet Partisi yerli üretime dikkat çekti

1043

Kütahya Saadet Partisi Kadın ve Gençlik Kolları tarafından yerli üretim konusuna dikkat çekmek amacıyla Sevgi Yolu üzeri Saadet Partisi binası önünde stant açılarak Kütahya halkına yerli üretimin önemi hakkında bilgi verildi.

“SADET PARTİSİ OLARAK BU TABLOYU KABUL ETMİYORUZ”
Saadet Partisi Tanıtma Başkanı Ezginur Kursun Kütahya ve Türkiye’deki tarım ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Yaşadığımız dünya da 1 milyar insan gıda bulmak için göç ediyor. Birleşmiş Milletler rakamlarına göre günümüzde 244 milyon kişi uluslararası, 763 milyon kişi ise kendi ülkeleri içerisinde yaşadıkları toprakları terk ederek kırsaldan kentlere göç halinde. Türkiye’nin 2018 yılında gerçekleştirdiği toplam tarım ürünleri ithalatı yaklaşık 5 milyar doları bulmakta. Tarımsal alanda dünyada kendi kendine yetebilen nadir ülkelerden olduğumuz halede pirinç, mercimek, nohut, pancar, buğday ve saman da ithalatçı konuma düşmüş durumdayız. Görülmektedir ki Türkiye hükümetinde diğer Güney ülkeleri gibi Kuzey ülkelerinin pazarı konumlandırılmasına razı olan politikalarını sürdürmektedir. Gelir adaletsizliği, tarım ve hayvancılık politikalarını milli güvenlik politikaları için de gören Sadet Partisi olarak bu tabloyu kabul etmiyoruz.”
Kursun, ”Bu kapitalist sistem tepetaklak gidiyor. Yöneticilerimize sesleniyoruz çöken emperyalist sistemin prangası olmak için değil yeni kurulan adil düzen için bütün gücünüzü sarf edin. Emin olun bütün kapılar önünüze açılacaktır” dedi.

”SORUMLULUĞUMUZ ÇOK BÜYÜK”
7 milyarlık insanlık ailesinin adil bir dünyada huzurla yaşaması için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Saadet Partisi Tanıtma Başkanı Ezginur Kursun, konuşmasına şöyle devam etti:
”Hükümete bağlı Diyanet İşleri, tüm camilerde GDO’lu ürünlerle ilgili hutbe okutuyor. Hükümeti sertifikalı ithal tohum için çiftçilere teşvik veriyor, yerli tohum kullanan çiftçilere ise teşvik vermiyor. Yerli tohum üreten ve satan firmalara ceza uyguluyor. 54.cü hükümet başkanı Necmettin Erbakan’ın da ifadesiyle domuzdan post gavurdan dost olmaz.”

”YERLİ ÜRETİME DESTEK YOK”
Yerli üretimin farkındalığını artırmak adına çalışmalar düzenlediklerini dile getiren Kütahya Saadet Patisi Gençlik Başkanı Hatice Sulev, Dünya Gıda Günü ile ilgili yaptıkları basın açıklamasında ise şöyle konuştu: ”Türkiye’nin topraklarının yüzde 90’ı verimli olmasına rağmen ürünlerimizin çoğunu dışardan almak zorunda kalıyoruz. Pirinç, çekirdek, bulgur, mısır ve daha birçok ürün dışarıdan ithal ediliyor. Yerli üretim maalesef ki yok. Artık köylerdeki yaşam kalkmış durumda. İnsanlar şehirlere göç halindeler. Şuanda köylerimizin yüzde 80’i boşalmış durumda ve yerli üretime destek yok.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir