İl Özel İdaresinde hedeflenen Bütçe 180 milyon

952

İl Özel İdaresinde 2019 yılı bütçe görüşmelerinin başladığı bildirildi. Görüşmelerde hedeflenen bütçenin 180 milyon lira olduğu bildirildi.

BÜTÇE HEDEFİ 180 MİLYON
İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz başkanlığında yapılan Kasım ayı toplantısında Kütahya İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Aykan Koyun, 2019 yılı İl Özel İdaresi bütçe tasarısına yönelik sunum yaptı.
Çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, “Meclisimiz gündemindeki konuları görüşüp karara bağlayacak. Alınacak kararlar şimdiden ilimize ve ülkemize hayırlar getirsin” dedi.
Kasım ayı toplantı oturumlarında bütçe görüşmelerinin yapıldığını hatırlatan Yılmaz, şunları söyledi: “İnşallah 1 ay boyunca çalışarak 2019 yılı bütçemizi hazırlayacağız. Bütçemizi Geçen yıl 132 milyon lira olarak belirlemiştik. 11 milyon liralık ek bütçe ile 143 milyon ile tamamlamıştık. Bu yıl bütçemizi 145 milyon lira olarak tasarlıyoruz. Bu yıl geçen yıl olduğu gibi en az 33 milyon lira da KÖYDES’ten geleceğini düşünerek 180 milyon lira civarında bir bütçeden bahsedebiliriz. Bunun yanında İller Bankasından ödenek almaya ilişkin bir çabamız var. Geçen hafta itibarı ile bir girişim yaptık. Yılsonunda Özel idare ve KÖYDES’ten toplamda 180 milyon liralık bir hizmeti gerçekleştirmiş olacağız.”

“GERÇEKÇİ BİR BÜTÇE HAZIRLADIK”
“Kendi kaynaklarımızla gerçekçi bir bütçe hazırladık ve hiçbir borçlanmamız yok” diyen Yılmaz, şöyle devam etti: “Bütçemizde en büyük pay her zaman olduğu gibi eğitime ayırdık. Bütçemizin yüzde 20’sini direkt olarak eğitime ayırdık. Kütahya genelinde okullarımızın, yüzde 90’nının fiziki olarak yenilenmesini yaptık. Bu yıl 25 milyon liralık gibi bir kaynağı eğitime ayırdık. Kütahya’da nüfusun seyrine göre okullaşma oranımızı tamamladığımızı söyleyebilirim. Yol konusunda büyük bir başarı elde ettik. Yol çalışmalarımızı planladığımız doğrultuda tamamladık. Yılsonu itibarı ile hedeflenenden fazlalığımız olacak.”
Konuşmanın ardından 2019 yılı bütçesi Plan Bütçe Komisyonuna görüşülmek üzere oy birliği ile havale edildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir