Romatizma hastalarına Yeni klinik

1586

Romatizma hastaları için büyük imkan olan Romatoloji Kliniğinin üniversite kampüsü içerisinde yer alan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde hizmet vermeye başladığı bildirildi.
ÜNİVERSİTEDE HİZMET VERECEK
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun bizzat klinik yönetimini yürüttüğü Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi’nde açılan yeni Romatoloji kliniği, daha fazla imkanlara sahip olan üniversite kampüsü içerisinde hizmet verecek.
Açılan klinik ile ilgili açıklama yapan Rektör Kavuncu, şunları söyledi:
“Sağlık Bakanlığı kadrolarında olan uzman doktorlarımız ve üniversite hocalarımız kliniklerde birlikte uyum içerisinde çalışsınlar, branşları ile ilgili eksik, ihtiyaç duyulan hizmet birimlerini oluştursunlar ki hemşehrilerimiz sağlıkları için başka illere gitmek zorunda kalmasın. Ben aynı zamanda hekim ve öğretim üyesi olarak üniversite yerleşkesi içinde bulunan Kütahya Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapıyorum. Burada hastalarımızın çoğu romatizma tanısı alan oluşuyor. Özellikle iltihaplı romatizma hastalıklar hem erken tanı hem de etkin tedavi gerektirir. Gereği şekilde tedavi edilmedikleri takdirde vücutta geri dönülmez hasarlara yol açarlar. Bu da hastaların yaşam kalitelerini bozar, iş görmezlik, organ bozuklukları ve erken ölümle sonuçlanabilir. İltihapsız ama eklemlerde haraplanma yapan romatizma türleri de önemli bir sakatlık nedeni.”
KALICI BİR KLİNİK OLACAK
Kütahya’da Romatoloji hastalarının çok olduğunu da ifade eden Kavuncu, şöyle devam etti: “Ne yazık ki hastalarımızın önemli bir kısmı tedavi almıyor. Bunun en önemli nedeni de ilgili hekime ulaşmalarında zorluk yaşamaları. Sağlık Bakanlığı kadrolarında zorunlu hizmet ile ilimize gelen hekimler çoğunlukla süreleri dolduğunda ayırılıyor, sonuçta hastalar yeni bir uzman doktor gelinceye kadar ortada kalıyor, tedavi devamlılığı sağlanamıyor. Biz de bu sorunu çözmek amacıyla arkadaşlarımızla birlikte Üniversite Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizde kalıcı bir Romatoloji Kliniği kurmaya karar verdik. Şu anda görev yapan tüm Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı doktorlarımız romatizma hastalarına bakıyor, tedavilerini düzenliyor, daha karmaşık vakalarda da yine hastanede görev yapan Fizik Tedavi/Romatoloji uzmanı arkadaşımız devreye giriyor. Romatizmal hastalıklarda kullanılan özellikli ilaçlar için rapor çıkartılabiliyor, enfüzyon ünitesinde uygulamalar yapılıyor.”

DAHA KAPSAMLI HİZMET VERECEK
Kliniğin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde açılmasıyla hastaların daha kapsamlı hizmet alacaklarını da kaydeden Kavuncu, “Bu yeni kliniğimizin farkı hastalara sunulan tedavinin sadece ilaç ile sınırlı olmaması, gerektiği durumlarda fizik tedavi, egzersiz, kaplıca ve havuz tedavisi ile el becerilerini geliştirmek üzere iş uğraşı tedavilerinin de uygulanması. Hastanemizde ayrıntılı Romatolojik testleri yaptırma imkanı da var. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak misyonlarımızdan birisi de sağlık hizmetlerinin daha kapsamlı, nitelikli ve ulaşılabilir olmasını sağlamak olacak. Altyapı ve cihazlar ne kadar üst düzeyde olursa olsun bunların kullanımı ve işletimi yine nitelikli insan gücüne dayanıyor. Üniversitemiz bu konuda öncü olmaya, bilgi ve yeniliğe dayalı sağlık üniteleri kurmaya devam edecektir” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir