Dernekler bilgilendirildi

992

Kütahya’da, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından dernek yöneticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdür vekili Mehmet Çelik, Vahit Paşa Yazma Eser Kütüphanesindeki toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, zaman zaman değişen yönetmelik, kanun maddeleri be çalışmalar hakkında dernek yöneticilerini bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenlediklerini belirtti.
Kütahya’da 550 kadar sivil toplum kuruluşunun faaliyet gösterdiğini ve bu rakamım Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu dile getiren Çelik, şöyle konuştu:
“Derneklerimizin zaman zaman değişen yönetmeliklerin, kanun maddeleri ve çalışmalar hakkında bilgilendirmesini arzu ediyorduk. Bugün bunu gerçekleştiriyoruz. Buradaki amacımızda derneklerimizin daha verimli, kanuna uygun çalışması ve en az seviyede zarar görerek en yüksek verimi elde etmek. Bunu gerçekleştirmek için toplantımızı düzenledik ve yüksek katılım elde ettik. Derneklerde en çok defter tutmalarda sıkıntı yaşıyoruz. Nasıl tutulacak konusunda, toplantı genel kurulların nasıl yapılacağı konusunda çok sorular geliyor. Genel kurullar 3 yılda bir yapılıyor ve doğal olarak unutulabiliyor. Özellikle gönüllülük esasına dayanarak kurulan derneklerimizin yöneticileri çok sık değişiyor. Böyle olunca her yeni gelene biz konuyu mevzuatı, kanunu, yönetmeliği öğretmek zorunda kalıyoruz. Bu tip toplantılarla bu biraz daha geniş kapsamlı olmuş oluyor.”
Derneklerin yapmaları gereken yükümlülükleri yerine getirmemeleri halinde para cezasıyla karşı karşıya kalabildiklerini de kaydeden Çelik, “Derneklerimizin ekonomik durumları çok iyi durumda değil. Onların bu cezaları almaması için hem dairemizde hem de toplantı salonunda bunun için bir bilgilendirme toplantısı yapmış olduk.” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir