İsmet Güral Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Macaristan ziyaretinde eşlik etti

1493

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader’in davetine icabetle, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Macaristan’a gitti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğun geçen Macaristan temaslarına Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı, Macaristan Fahri Konsolosu İsmet Güral da eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Liszt Ferenc Havalimanına gelişinde, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakan Yardımcısı Levente Magyar, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay ve büyükelçilik personeli tarafından karşılandı. Erdoğan, Macaristan’da Cumhurbaşkanı Janos Ader, Başbakan Viktor Orban ve Meclis Başkanı Laszlo Köver ile ikili görüşmeler yaptı, heyetler arası toplantılara ve Türkiye-Macaristan İş Forumu katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğun geçen Macaristan programında Türk – Macar ilişkilerinin geliştirilmesinde büyük katkıları olan İsmet Güral da hazır bulundu. Macaristan Fahri Konsolosu İsmet Güral, İş forumu ve heyetler arası görüşmelerin yanı sıra renovasyonu yapılan Gül Baba Türbesi’nin resmi açılışı, Meçhul Asker Anıtı’nda gerçekleşen tören ve Galiçya Türk Şehitliğine yapılan ziyaret programlarında da Cumhurbaşkanı’na eşlik etti.
Macaristan ve Türkiye arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi yönünde önemli çalışmalarda bulunan İsmet Güral, ilki 1996 yılında Cumhurbaşkanı Arpad Gonz’dan, ikincisi 2011 yılında Cumhurbaşkanı Pal Schmitt’ten olmak üzere, Macaristan Cumhuriyeti’nin sivillere verdiği en yüksek nişan olan, Macaristan Cumhuriyeti Yüksek Liyakat Madalyası’nı iki kez aldı. TBMM üstün hizmet madalyası sahibi de olan İsmet Güral’a, geçen yıl Macaristan’ın en köklü üniversitesi olan Pecs Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunda halen Slovakya İş Konseyi Başkanı olan İsmet Güral, önceki dönemlerde Türk-Macar İş Konseyi Başkanlığı da yaptı. İsmet Güral, 26 yıldan bu yana Macaristan Fahri Konsolosu görevini yürütmekte.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir