Sağlık yaşam için pedal çevirdiler

942

Kütahya’da, ‘Sağlıklı bir yaşam sürmek için bisikletini al da gel’ sloganıyla bisiklet turu etkinliği düzenlendi.
Kütahya Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik için protokol üyeleri, bisiklet sporcuları ve bisiklet severler Zafer Meydanında bir araya gelerek Fatih Sultan Mehmet Bulvarında boyunca pedal çevirdi.Vali Ahmet Hamdi Nayir, etkinlik kapsamında Bisiklet Spor Kulübüne tahsis edilen salonun açılışında yaptığı konuşmada, sağlıklı yaşam ve spor gayesiyle düzenlenen bisiklet turu etkinliğine katılmış olmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.Dünya genelinde bisiklet kullanımının özendirildiğini, Kütahya’da da böyle bir etkinlikle bu amacın pekiştirildiğini dile getiren Vali Nayir, şunları söyledi:“Bisiklet kullanımı sağlık, trafikteki yoğunluk ve motorlu araçların gaz salınımın azaltılması amacıyla yaygınlaştırılıyor. Dünyanın her yerinden buna özendirilecek tedbirler alınıyor, bisiklet yolları oluşturulmaya çalışılıyor. Güzel Kütahya’mızda da bu şekildeki imkanlara kavuşuyor. Merkezi yönetimler ve yerel yönetimler bazı hususlarda işbirliği yapıyor. Spor, herkesin katkı sağlaması gereken bir alan. İlimizde birlik ve beraberlik içerisinde sporu yaygınlaştırmak ve sporcularımızı daha güzel imkanlara kavuşturmak, gençlerimizi ve 7’den 70’e insanımızı sporla tanıştırma amacındayız.”Kütahya Belediyesi olarak spora ve sporculara destek vermeye devam ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da, belediye bünyesindeki spor branşları ve sporcu sayısını artırmaya yönelik çalışmalar içerisinde olduklarını bildirdi.
Bunun için geçtiğimiz yıl Gençlik ve Spor Müdürlüğünü oluşturduklarını aktaran Saraçoğlu, “Şu an itibariyle belediyemiz bünyesinde yaklaşık 750 sporcumuz var. Biz bu sayıyı yeterli görmüyoruz. Bunu artırma gayretindeyiz. Gençlerimizin spor yapmaları hem kötü alışkanlıklardan korunmaları hem de sağlıklı bir neslin yetişmesi için büyük önem taşıyor. Bu çalışmalarımızın yanında Kütahya’mızda daha önce olmayan bisiklet yolu projemizi hayata geçirdik. Fatih sultan Mehmet Bulvarı boyunca devam eden bisiklet yolumuz 6 gidiş 6 geliş olmak üzere yaklaşık 12 kilometre uzunluğunda. Biz bu yolları artırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bisiklet Spor Kulübüne tahsis edilen salonun açılışı yapıldı.Etkinlik, Türkiye geneli ve bölgede düzenlenen yarışma ve müsabakalarda derece elde edilen sporculara hediyelerin verilmesinin ardından son buldu..
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir