Kütahya barosunda ruhsat heyecanı

1846

Staj dönemini Kütahya barosunda başarıyla tamamlayan Avukatlara, ruhsatları düzenlenen törenle takdim edildi.
Stajlarını tamamlayan Pakize Atılgan, İsmail İlker Göksal, Bilgihan Çıl, Mehmet Çalışkan Nurullah Cengiz, Merve Selin Bayram, Betül Süngü, Numan Yıldız, Saide Serdaroğlu, Zehra Meltem Yıldız, Nazlı Demırel, Ali Bahadır Soylu, Begüm Uçar, Halil Seçkin Demir ve Elif Sarı, Kütahya Yazma Eserler Kütüphanesinde düzenlenen tören ile Avukatlık yeminlerini ederek Kütahya Barosu ailesine katıldılar.
Ruhsat Töreninde konuşan Baro Başkanı Ahmet Atam, şunları kaydetti: “Bu günden itibaren, hukuk devleti mücadelesinde ve hukukun üstünlüğünün tesis edilmesinde layıkıyla ve en etkin şekliyle arzularımızı hayata geçirmek için çaba sarf edeceğinize eminim. Çalışmalarınız da hiç bir olumsuzluk sizi yıldırmamalı, ümitsizliğe düşürmemeli. Unutmayın ki biz avukatlar insan haklarının ve onun şerefiyle yaşama isteğinin devamlı savunucusu ve savaşçısı olmuş, hukukun üstünlüğünün ve yargının bağımsızlığının sağlanarak, keyfiliklerin önüne geçmek gerekliliğini ifade eden tek ve en etkin mesleğin sahipleriyiz. Avukat, “hakkın yapıcı unsurudur”. Avukatlık, bir “savunma sanatı ve görevidir.” Bunun gerçek karşılığı da, ancak her davada hukukun ve adaletin somutlaştırılması olabilir, buda bilgili avukatlarla olur. Bu nedenle biz avukatlar; bilgili, donanımlı ve daha da önemlisi bağımsız olmalıyız. Toplumda avukat özel bir role sahip bulunmaktadır. Avukatın görevi, yasaların izin verdiği sınırlar içinde elindeki davaya bakması, neticelendirmesi ile başlayıp sona ermez. Avukat örnek olmalıdır. Kılığıyla, kıyafetiyle, özel yaşantısıyla topluma örnek olmalıdır.”
Avukatlık ruhsatlarını Baro Başkanı Ahmet Atam takdim ederken, cübbelerini baro avukatlarından Kazım Bayram, Ali Sevören, Hasan Kılıç, İlkay Sunay, Emine Ünal, Bekir Göksal, Hüseyin Baykal, Aytek Canbek, Eda Eğmir Yüceer, Hüseyin Baykal, Meral Top, Yasemin Çakır Aşıkovalı, Ali Kızıltaş, Halil Karakuş, Murat Ozan, İbrahim Tanrıkulu ve Ferhat Kava giydirdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir