Başkan Köse: ‘Eğitim Bir-Sen Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşudur’

956

Eğitim Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Köse, memleket, insanlar ve çalışanlar için umut olmak, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda yaşanan problemlerin çözümüne ortak olmak, hak davaya taraf olmak için kurulan Eğitim Bir- Sen’in Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu bildirdi.
KONGRE SÜRECİ BAŞLADI
Köse, kentteki bir restoranda düzenlenen delege tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Eğitimciler Birliği Sendikası Kütahya 1 nolu şubesinin 6’ncı olağan genel kongre sürecinin başladığını belirtti.
“Hırs, ihtiras yerine, kültürümüze ve değerlerimize hizmet yolunda yola revan olan, mesaisini teşkilatın faydasına vakfeden tüm kardeşlerime teşekkürlerimi ifade ediyorum” diyen Köse, şunları söyledi: “Bugünkü toplantımızda merkez ilçede kurulan yeni sandık bölgesine ait delege adaylarımız ve okullarımızda irtibat kuracağımız siz değerli arkadaşlarımı ağırlamaktan onur duyuyorum. Yalan iftira ve hakaret ile her yolu mübah gören bir zihniyetin karşısında şeffaflık ilkesi ile yola çıkan bir ekip olmanın gayretindeyiz. Memleketimiz, insanımız, çalışanımız için umut olmak, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda yaşanan problemlerin çözümüne ortak olmak, hak davaya taraf olmak için merhum Mehmet Akif İnan ve bir grup arkadaşı tarafından kurulan sendikamız; geçen çeyrek asırlık zaman diliminde ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşu olmuş ve kuruluş gayemize uygun çalışmalarla hem çalışanlarımız hem de halkımız nezdinde büyük bir teveccüh ve hüsnü kabule mazhar olmuştur. Öncelikle insanımıza aydınlık ufuklar miras bırakan Akif İnan’ı ve yol arkadaşlarından ahirete göçmüş olanları rahmetle yad ediyoruz. Genel merkezimizin 8 nolu kararıyla kurulan Kütahya şubemizde bu güne kadar görev alan tüm başkan ve yönetimlerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün ilimizde ve ilçelerimizde delege adayı olarak bu mücadeleye omuz veren siz değerli arkadaşlarımıza ve sizleri oylarıyla destekleyen tüm üyelerimize çalışmalarınızda kolaylıklar dilerken, özveriniz ve emekleriniz için yürekten teşekkür ediyorum.”
“MİLLET VE DEĞERLER EKSENLİ
DURUŞ SERGİLİYORUZ”
Eğitim Bir-Sen’in daima millet ve değerler eksenli bir duruş ortaya koyduğunu dile getiren Köse, şöyle devam etti: “İlk günden itibaren vesayet kurumlarını deşifre ederek, fikirleri ve inançları bize tamamen zıt olsa da mazlumun yanında olarak ve çalışma hayatında çalışanlara dayatılan sorunlarla mücadele ederek bu teveccühün gerçekleştiğine inanıyorum. Sağımızdaki ve solumuzdaki yapılar vesayet odaklarına güç devşirip, bulanık sularda kendilerine alan açmaya çalışırken, bazı sendika il binalarında molotofkokteyli yakalanırken, bazılarının genel merkezlerinde bu ülkenin insanına ve değerlerine düşman sözde sivil özde sivilceli toplum örgütleriyle ortak deklerasyon yayınlanırken, toplu sözleşmeye hayır kampanyaları yapılırken; sendikamız daima millet ve değerler eksenli bir duruş ortaya koymuş ve mensuplarına bu gururu ve bahtiyarlığı yaşatmıştır. Bize düşen bu çalışmaları dava şuuruyla yarınlara taşımak ve bu gurura yeni paydaşlar eklemenin çabasını göstermektir.”
“HEP BİRLİKTE ZİRVEDEN
YENİ UFUKLARA”
Yapılacak kongrede yeniden aday olduğunun işaretlerini veren Köse, “Bu duygular ile kongre sürecinin neticesinde inşallah yeni dönemde de “Hep Birlikte Zirveden Yeni Ufuklara” temasıyla hizmet ve faaliyetlerimizi devam ettirmek istiyoruz. İlimizde 7 bin 200 çalışanımızın 4 bin 350’sine ulaşan bir yönetim olarak sizlerden güçlü bir destek bekliyoruz. 1 yıllık bir süreçte merkez ilçe ile birlikte 13 ilçedeki kurumlarımızı ziyaret edip üyeleriyle yüz yüze iletişim kuran bir ekip olarak sizlerden güçlü bir destek istiyoruz. Üyesinin iyi gününde de kötü gününde de yanında olan bir yönetim olarak sizlerden destek istiyoruz. Kurumsallaşmasını tamamlamış tüm ilçe yönetimleri ile işbirliği içerisinde çalışan bir yönetim için sizlerden güçlü bir destek istiyoruz. Türkiye’ye örnek olacak kitap okuma yarışması ile her yıl 10 bine yakın öğrencinin kitap okumasına vesile olan bir yönetim olarak sizlerden destek isliyoruz. Futbol, voleybol, bowling gibi sportif faaliyetlerle üyelerini kaynaştıran bir yönetim olarak sizlerden destek istiyoruz. Ülkemizin ve milletimizin istikameti ile ilgili duruşu net bir yönelim olarak sizlerden destek bekliyoruz. Şeffaf dürüst katılımcı bir yönetim olarak sizlerden destek bekliyoruz. Tecrübe güven ve istikrar için sizlerden destek bekliyoruz. 1 Mayıs 2017 Emek ve Dayanışma Gününün Kütahya Zafer Meydanında kutlanmasına vesile olan yönetim olarak sizlerden destek bekliyoruz.
Eğitim çalışanlarına şiddet ve performansla ilgili 5000 imzayı toplayan yönetim olarak sizlerden destek bekliyoruz” diye konuştu.
Köse’nin konuşmasının ardından delege adayları tanıtıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir