Sağlık Bilimleri Üniversitesinde sempozyum

995

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesinde akademik personel, öğrenciler ve konukların katılımıyla “Bası Yarası Sempozyumu” gerçekleştirildi.
Sempozyuma Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Algın, Genel Sekreter vekili Kutlu Önal, Hastane Başhekim vekili Doç. Dr. Orhan Özatik ile çok sayıda akademisyen, hastane personeli ve öğrenci katıldı.
Rektör Kavuncu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Çağımızda birçok hastalık, tedavi edilebilir olmasına rağmen hastalara büyük sıkıntılar yaşatmaktadır. Bası yaraları da uygun tedbirlerle önlenebilir hastalıklar olmasına rağmen hem ülkemizde hem de dünyada halen yüksek oranda görülmektedir. Bu nedenle siz değerli hocalarımızın düzenlediği Bası Yarası Sempozyumu, hastalığın tanı ve tedavi sürecinin hızlanması açısından son derece önemlidir.”
Rektör ayrıca etkinliği düzenleyen akademisyenlere de teşekkür etti.
Açılışta söz alan Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr.Öğr.Üyesi Fatıma Yaman, bası yarasına karşı alınan önlemler ve hastanelerindeki tedavi süreçlerinden söz etti.
4 oturum üzerinden düzenlenen sempozyumda, “Yara ve bası yarası tanımı ve patofizyolojisi, bası yarasında yardımcı tedavi yöntemleri, yara yeri kültürü nasıl alınır, bası yarasında cerrahi tedavi yöntemleri nelerdir” gibi konular ele alındı. Sempozyum sonunda oturum başkanları ve konuşmacılara teşekkür belgesi ile etkinliğe katılan hastane personeli ve öğrencilere katılım belgesi verildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir