“Din görevlileri kamunun kılcal damarlarıdır”

1038

Din görevlilerini kamunun kılcal damarları olarak nitelendiren Vali Nayir, “Kamu görevleri içerisinde biz bir ayrıma gitmek niyetinde olmayız. Her görevin kendine ait bir önemi, vatandaş nezdinde bir yeri olduğunu değerlendiririz” dedi.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Kütahya İl Müftülüğü heyeti Vali Ahmet Hamdi Nayir’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Vali Nayir’in makamında gerçekleşen ziyarette Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Diyanet-Sen Kütahya Şube Başkanı Nazif Kocaçoban ile Müftü Yardımcıları yer aldı.
Diyanet İşleri Başkanlığının bu sene temayı ‘Din Hizmetine Adanmış Ömürler’ olarak belirlediğini ifade eden Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, hafta içerisinde yapılacak etkinlikler hakkında Vali Ahmet Hamdi Nayir’e bilgiler verdi.
İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, “Din Hizmetine Adanmış Ömürler başlığı altında özellikle her birimizin bireysel hayatından katkıları olan ve toplum olarak dini hayatımızda emekleri olan hocalarımızı hayırla yad etmek düşüncesiyle böyle bir tema belirlendi. Hayatın merkezinde olmak bizlerin sorumluluğunu artırıyor. Emanet bir hayli ağır ancak sizlerin himayelerinde biz din hizmetine adanmış, bu noktada çaba sarf eden din görevlileri olarak görevimizi en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içinde olacağız” dedi.
Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı.
“DAHA GÜZELİNİ BAŞARACAK
POTANSİYELE SAHİBİZ”
2000 yılından bu yana din görevlileri sayısında önemli bir artış olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, artışın hizmet kalitesine yansıması gerektiğini kaydetti. Din görevlilerini kamunun kılcal damarları olarak nitelendiren Vali Nayir, “Kamu görevleri içerisinde biz bir ayrıma gitmek niyetinde olmayız. Her görevin kendine ait bir önemi, vatandaş nezdinde bir yeri olduğunu değerlendiririz. Her birinin kendi görevini tam olarak yapması, yürüttüğümüz hizmetlerin en etkili, en süratli şekilde yerine getirilmesi için çalışırız. Doğumdan başlayıp bu dünyayı terk edene kadar olan bütün süreç içerisinde din görevlilerimizin de fert, aile, cemiyet nezdinde mutlaka rolleri, görevleri var. Dolayısıyla biz oradan da istediğimiz üst sonucu almak için gayret sarf ediyoruz, kamu üst yöneticileri olarak. Yıllar olarak bakıldığında da mutlaka sayısal olarak artış bekleriz. Çünkü nüfus artıyor, kamunun imkanları artıyor, kadro imkanlarının da gelişmiş olması lazım. 2000’lerin başında 70 binler civarında olan toplam rakamın 150 binlere yaklaştığını biliyorum. 100 bin civarında cami din görevlimiz var. Kur’an kursu öğreticileri yarısı kadrolu yarısı geçici olmak üzere 40 bin civarına yaklaşıyor. Bunun mutlaka hizmete de yansıması lazım. Artan kadro imkanlarımızla daha iyi hizmet götürmemiz lazım. Teknolojiyi, kendi aramızdaki ve cemaatle olan iletişimi iyi kullanarak daha etkili hizmet götürme gayreti içerisinde olmamız lazım. İl olarak düşündüğümüzde acil bir ihtiyacımız yok. Mutlaka eksiklerimiz var ama genel manada hizmet götürecek güce sahibiz. Bu memur zihniyetinde yapılabilecek bir iş değil, arkadaşlarımızın özverili davranarak kendilerini daha sorumlu hissederek yapmaları gereken bir görev. Onun için din görevlileri değil, din gönüllüleri ifadesi tam yerini bulan bir ifade. Atanmışlıkla değil adanmışlıkla yapılacak bir görev, o mesuliyeti içimizde hissetmemiz lazım. Sayı olarak baktığımızda çok fazla şey başaracağımıza dair kanaatimiz var. Bu kadar mevcutla daha etkili olmamız gerekir diye düşünüyoruz. Mevcuda rıza göstermememiz, daha fazlasını talep etmemiz lazım. Hem toplum nezdinde hem de camia olarak yapabileceklerimizi düşündüğümüzde daha güzelini başaracak bir potansiyele sahibiz. Kamu görevlileri olarak en yaygın ağımız din görevlilerimiz. Devlet olgusunu oralarda temsil edebilmeliler. Devleti temsil ettiklerini bilerek hareket edecek, yol gösterici olacaklar” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir