Hastane inşaatında üst düzey inceleme

1272

Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir, bazı inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Kütahya’da Şehir Hastanesi inşaatını inceleyip hasta ziyaretlerinde bulundu. Eldemir, Kütahya Şehir Hastanesinin en kısa sürede tamamlanarak hizmete gireceğini bildirdi.
HASTANE İNŞAATINDA İNCELEME
Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünün kamu-özel iş birliği modeliyle yaptırdığı Kütahya Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.
Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir’e Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan ile Ceyda Çetin Erenler, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Alper Cihan, Kütahya İl Sağlık Müdürü İsmail Zehir ile AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş eşlik etti.
İnşaat incelemesinde GÜRİŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Müşfik Hamdi Yamantürk ile diğer firma yetkilileri de hazır bulundu.
Şantiyeye en üst düzeyde ilk ziyaretin Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir tarafından gerçekleştirildiğini belirten GÜRİŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Yardımcısı Tarık Aygün, yatırım bedeli 538 milyon 306 bin TL olan 610 yatak kapasiteli Kütahya Şehir Hastanesinin 2020 yılında tamamlanarak hizmete sunulacağını kaydetti.
“EN İYİ BAŞLANGIÇ
YAPTIĞIMIZ PROJE”
En başarılı kamu – özel iş birliği örneğinin Kütahya’da hayata geçirildiğini belirten Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir, “Bizim Türkiye’de özel-kamu iş birliğiyle bu projelerimizin yaklaşık 2010 yılından beri gündemimizde olan bir konu. Geride bıraktığımız yatırımlar veya ortaklıklarda edindiğimiz tecrübeler ışığında burada benim merkezden gördüğüm kadarıyla en az problem yaşadığımız, en iyi şekilde başlangıç yaptığımız bir proje. Ümit ediyorum ki başladığımız gibi en güzel şekilde tamamlayalım. Sağlık Bakanlığı şu anda ciddi yatırımları içinde barındıran bir Bakanlık. Burada da üst düzey yönetici, Bakan Yardımcısı sıfatıyla ilk defa bir teknik eleman olarak bu Bakanlıktayız. Bundan sonra da devam edecek projelerde ortaklıklarımızla, mutlaka yaptıklarımızla edindiğimiz tecrübeyi birbirimizden memnuniyetimizi ölçerek devam ettireceğimize inanıyorum. İnşallah kazasız, belasız bir çalışma süreci olur. En kısa sürede burayı teslim eder, işletmeye alırsınız. Biz de doktorlarımızla, sağlık personelimizle, Kütahyalı hemşerilerimize güzel bir hizmet vermeyi arzu ederiz” dedi.
610 YATAK KAPASİTELİ HASTANE 2020’DE TAMAMLANACAK
İnşaatı devam eden 610 yataklı şehir hastanesinin ise 2020 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor. Genel hastanede 500, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinde 100 yatak olması planlanıyor. Ana hastanede odaların 159’u tek, 136’sı çift kişilik, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinde odaların 32’si tek, 32’si çift kişilik olacak. Genel hastanede her branştan 152 polikliniğin, fizik tedavi ve rehabilitasyonda ise 20 polikliniğin hizmet vermesi planlanıyor. Kütahya Şehir Hastanesi, 15 ameliyathanesi, 79 yoğun bakım yatağı, 13 diyaliz, 14 kemoterapi koltuğu ile hizmet verecek.
Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir, Kütahya Şehir Hastanesi inceleme gezisi sonrası Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatmakta olan bazı hastaları ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti.
“TALEPLERİ DİNLEDİK,
EKSİKLERİ TESPİT ETTİK”
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yatırımları yerinde görmek üzere Kütahya’ya gelen Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir, Vali Ahmet Hamdi Nayir’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Konuşmasına Kütahya’nın kendisinde ayrı bir yere sahip olduğunu belirterek başlayan Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir “Kütahya’nın bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var. Bilecik’te de birlikte görev yaptığımız, çalışkanlığı ve gayretiyle bildiğimiz bir devlet büyüğümüzün olmasından dolayı da mutluyuz. Vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde görmek, yatırımlarımızı yerinde takip etmek, karşılaşılan problemleri yerinde dinlemek amacıyla Kütahya’daydık. Sabahtan 3 saatlik bir toplantı yaptık. İl Sağlık Müdürlüğümüzün yetkili arkadaşlarımızdan konuları dinledik. Burada kendi Bakanlığımızla alakalı konuları tespit etmiş olduk. Bunların bazılarına burada karar verip, bir tavsiyede bulunarak talimata bağladık. Bazılarını da gidip Bakanlığımızda çalışıp, buradaki sorunları çözme adına yapılması gerekenleri programlayacağız. İnşallah bu teknik, kurumsal gezimizin Kütahya’ya faydalı olacağına inanıyorum. Burada gördüğümüz ve bize iletilen eksiklikleri en kısa sürede tamamlama gayreti içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.
“DAHA KONFORLU, DAHA
ESTETİK HASTANELER
İNŞA EDİYORUZ”
2002 yılından bugüne sağlıkta önemli reformlar gerçekleştirildiğine dikkat çeken Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir Türkiye genelinde 6 şehir hastanesinin tamamlanarak halkın hizmetine sunulduğunu söyledi. Şehir hastaneleriyle birlikte verilen hizmetin hem çalışan personel hem de hastalar için daha kaliteli hale geleceğini belirten Bakan Yardımcısı Eldemir, Kütahya Şehir Hastanesinin en kısa sürede tamamlanarak hizmete gireceğini bildirdi. Bakan Yardımcısı Eldemir, “Şehir hastaneleri kamu ile özel sektörün ortaklığıyla yapılan hastanelerimiz. Bunlardan bir tanesinin inşaatı da Kütahya’da başladı. Yer teslimi yapılalı 1 ay olmuş. Şantiyeyi inceledik, inşaatın fevkalade güzel bir şekilde ilerlediğini gördük. Ümit ediyorum ki bu zamana kadar tamamladığımız 6 şehir hastanesi ve bu yıl sonuna kadar açacağımız Eskişehir, Manisa ve Ankara’daki Bilkent’ten sonra en kısa sürede Kütahya’daki yatırımın tamamlanıp vatandaşların hizmetine açılmasını istiyoruz, bunun için gayret sarf ediyoruz. Şehir hastaneleri bizim klasik anlamdaki sağlık hizmetlerimizin birkaç seviye üstü. Milletimiz en iyisine ve en güzeline layık. Sağlıkta 2002 yılından bu yana önemli dönüşümler yaptık. Sağlıkla ilgili birçok reform yaptık. Yapmış olduğumuz reformları daha iyi hale getirmek için fiziki mekanlarla daha konforlu, daha estetik hastaneler inşa etmeye çalışıyoruz. Ümit ediyorum burada da en kısa sürede hizmete almış olacağız” dedi.
“BEKLENTİLERİMİZE EN KISA
SÜREDE YANIT ALACAĞIZ”
Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir ile Bakanlık heyetini Kütahya’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, inceleme ziyaretlerinin Kütahya’ya büyük fayda sağlayacağını kaydetti. Vali Nayir, “Bir gününüzü bize ayırıp sağlık teşkilatımızı yerinde görmek arzunuz bizi sevindirmiştir. Bizler, merkezin taşra yöneticileri olarak illerin probleminin yerinde görülmesi gerektiği, Ankara’da masadan değerlendirilmemesi gerektiği kanaatimizi çok sık tekrarlarız. Kütahya’mızın 572 bin nüfusunun, 7’den 70’e herkesin ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerini yerinde görerek beklentilerimize en kısa zamanda cevap alabileceğimizi düşünüyoruz. Gerek yapılan yatırımların tamamlanması gerek personel açısından eksiklerimizin bilinmesi açısından bugün ilimizde almış olduğunuz bilgilerin ilimize çok faydası olacağına inanıyoruz” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir’e Kütahya’nın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri hakkında bilgiler verdi.
“KURULUŞUN VE
KURTULUŞUN ŞEHRİ”
Kütahya’nın kuruluşun ve kurtuluşun şehri olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya önemli medeniyetlerin ayak izlerini taşıyan bir şehir. Bilecik gibi Osmanlı’nın kuruluşunda yer alan yerlerden biri. Domaniç ve Söğüt birlikte teslim edilmiş Selçuklu tarafından Osmanlı’ya hem de yine Bilecik gibi Kurtuluş Savaşı’nda önemli bir yer tutmuş. Her şehir de aynı sloganı kullanıyor, “Biz kuruluş ve kurtuluşun şehriyiz” diye. Bu güzel bir paylaşım. İlimizin yüzde 56’sı orman, topraklarımızda 36 değişik maden çıkıyor. 11 ayrı bölgemizde sıcak su havzamız var. Bunlar çok büyük kıymet ifade ediyor. Bu kültürlerin getirmiş olduğu sanat zenginliği var. Dolayısıyla zenginlikler şehri” dedi.
“4 İLDEN BİR TANESİ KÜTAHYA”
Kütahya’nın dünyaca ünlü masal anlatıcısı Ezop, Seyyah Evliya Çelebi, Ressam Ahmet Yakpoğlu gibi isimlerin yetiştiği kıymetli bir il olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na kabul edilme süreci hakkında da bilgiler verdi. Kütahya’nın en büyük eksikliğinin tanıtımda yaşandığını da belirten Vali Nayir, “Hem ülkemizde hem de uluslararası alanda baktığımızda Kütahya’yı iyi tanıtamadığımız kanaatindeyiz. Geçen sene güzel bir başarımız oldu. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na girdik. Türkiye’deki 4 ilden bir tanesi olduk. Dünyada 180 şehir bu ağda. Zanaat ve Halk Sanatları alanında Türkiye’deki tek şehiriz. Eğer o kanalı iyi kullanabilirsek çininin değerini ve tanınırlığını da artıracağız. Valiliğimiz, Kütahya Belediyesi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Dumlupınar Üniversitesi, diğer STK ve basının destekleriyle güzel bir birlik oldu” dedi.
“SANAT, ZANAAT VE ENDÜSTRİ
ALANI MUHAFAZA EDİLMELİ”
Çininin sanat, zanaat ve endüstri olmak üzere üç kısımdan oluştuğunu, üçünün de muhafaza edilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Sanatın temelinde gayrimüslim tebaamıza kadar uzanan yollar var. Kudüs’teki Ermeni kiliselerinin tamamında Kütahya’dan giden çiniler yer alıyor, her bir çininin arkasında da Kütahya yazısı var. Camilerde olduğu gibi diğer ibadethanelerde de değerlendirilmiş. Çini denilince iki yer akla geliyor: İznik ve Kütahya. İznik tamamen saray destekli çalışmış, saray siparişlerini yapmış. Kütahyalı çini sanatçılarımız İznik’in sanatını da Kütahya’ya aktarıyorlar” diye konuştu.
Sağlık yatırımları, ihtiyaçlar ve talepler hakkında istişarede bulunulan toplantıda Vali Ahmet Hamdi Nayir, Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir’e günün anısına çini pano takdim etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir