Sema Güral Sürmeli’den mavi kapak kampanyası

1429

Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, sosyal sorumluluk projesi kapsamında engelli bireyler için Sosyal Medya hesabından mavi kapak kampanyası başlattı.
Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, engelli bireyler için mavi kapak kampanyasına destek vermek amacıyla ‘Sende Umut Ol ‘’ kampanyası başlattı. Sema Güral Sürmeli başlattığı bu kampanya ile, hem engelli bireylere umut, hem de çevreye büyük zarar veren kapakların çöp yerine geri dönüşüme kazandırılarak çevre temizliği bilincinin arttırılmasını hedefliyor.
Güral, sosyal medya hesabından Mavi kapak kampanyası çağrısında şunları kaydetti; ‘’ Sevgili dostlarım merhaba. Yıllardan beri mavi kapakları topladığımı ve tüm şirketlerimizde bir kurum kültürü haline getirdiğimizi herkes bilir. Ancak hala böyle bir uygulamayı duymayanda uygulamanın devam ettiğini bilmeyen kişiler olduğunu görüyorum. Günlük yaşantımızın içerisinde her an elimizde olan bu mavi kapaklar ile yürüme engelli arkadaşlarımıza tekerlekli sandalye alabiliyoruz. Ancak elbette kolay bir şey değil bu. 200.000 adet küçük şişe kapağı 30.000 adet büyük damacana kapağı bir adet tekerlekli sandalye alabilmek için, gerekli olan bir rakam. Ancak damlaya damlaya göl olduğunu unutmayalım. Ben yıllardır topladığımız kapakları, Kütahya engelliler derneğine ve çocuklarımın okullarına iletiyorum. Onlarda bu kapakları geri dönüşüm şirketlerine satıyorlar. Ve bu kapaklarla tekerlekli sandalye alıyorlar. Lütfen ama lütfen duyarlı olalım. Bizim için mavi kapak onlar için bir umut. Aslında amaç elbette plastik atıkların doğaya verdiği zararı önlemek. Biz bunu sorumluluk olarak kabul ediyoruz ve kapakları ayrı topluyoruz, şişeleri ayrı topluyoruz, ilgili kişilere iletiyoruz.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir